Δελτία Τύπου Γραμματειών
Δελτίο τύπου 30/01/2018

 

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ

 

 

Κλιμάκιο της Γραμματείας Αλληλεγγύης και Εθελοντικών Δράσεων, αποτελούμενο από την Γραμματέα κ. Μίκα Παππά Σέβου, τον Αναπληρωτή Γραμματέα, κ. Χρήστο Τεντζεράκη και το μέλος, κ. Αθανασία Στάμου, επισκέφθηκαν το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος& Ιθάκης, στο πλαίσιο των ανθρωπιστικών δράσεων της Γραμματείας.

 

Σκοποί της επίσκεψης:

 

• Η προσφορά τροφίμων και ειδών και πρώτης ανάγκης, για την λειτουργία του Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης

• Η στήριξη του σπουδαίου ανθρωπιστικού έργου του Γηροκομείου και των Κοινωνικών Δομών της Ιεράς Μητροπόλεως, συνδράμοντας στο άμεσο μέλλον, στην διεύρυνση του κύκλου των υποστηρικτών - χορηγών του Ιδρύματος.

• Η υποστήριξη της προσπάθειας για ανακαίνιση και επέκταση των εγκαταστάσεων του Οίκου Πρόνοιας (Γηροκομείο) Λευκάδας.

 

Η επίσκεψη, ήταν η συνέχεια της δράσης Αλληλεγγύης του καλοκαιριού στο εν λόγω Ίδρυμα, όπου τα στελέχη της Γραμματείας, ενημερώθηκαν για τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γηροκομείο και της συνάντησης που είχε η Γραμματέας Αλληλεγγύης, κ. Μίκα Παππά Σέβου στην Αθήνα, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης, κ.κ. Θεόφιλο και τον Αιδεσιμότατο π. Παναγιώτη Ζεβιτσάνο, σχετικά με ζητήματα που αφορούσαν το Γηροκομείο.

 

Στην διάρκεια της πρώτης ημέρας παραμονής, πραγματοποιήθηκαν προσκυνηματικές επισκέψεις και ξεναγήσεις σε Ιερές Μονές της Ι. Μητροπόλεως και η ημέρα έκλεισε με επίσκεψη του κλιμακίου σε οικογένειες, στα ορεινά χωριά της Λευκάδος.

 

Την δεύτερη μέρα της παραμονής στο νησί, η αποστολή συμπληρωμένη με τον Αναπληρωτή Γραμματέα, κ. Χρήστο Οικονόμου και το μέλος της, κ. Αθηνά Παππά, που ήρθαν από τα Γιάννενα κομίζοντας την δική τους προσφορά βοήθειας για το Γηροκομείο, παραβρέθηκε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων.

 

Η υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης, κ.κ. Θεοφίλου και των σεβάσμιων Ιερέων, ήταν ιδιαιτέρως φιλική και θερμή και προς τούτο, εκφράζουμε, μετά απείρου σεβασμού, τις ευχαριστίες όλων ημών, για την απλόχερη φιλοξενία τους και την πατρική αγάπη και στοργή, που περιέβαλαν όλα τα μέλη της αποστολής.

 

Ευχαριστώ θερμά, το στέλεχος της Γραμματείας μας, κ. Αθανασία Στάμου, για την εκ νέου προσφορά τροφίμων και την μεταφορά του κλιμακίου στη Λευκάδα.

 

Τον αναπληρωτή Γραμματέα κ. Γιώργο Παλαπουγιουκ, για την συνδρομή του στην εξασφάλιση της δωρεάς του φωτοτυπικού εκτυπωτικού μηχανήματος, που προσφέρθηκε για τις ανάγκες της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδος και Ιθάκης.

 

Τον Αναπληρωτή Γραμματέα κ. Χρήστο Τεντζεράκη, για τα πολλά είδη ένδυσης για νέους, καθώς και για τα άλλα είδη που προσέφερε.

 

Τον κ. Πάνο Λυριωτάκη, αναπληρωτή Γραμματέα Άμυνας, για τα καινούργια ζεύγη υποδημάτων που προσέφερε.

 

Την κ. Μαριδίμη Μαυραγάνη για τα είδη ένδυσης στους τροφίμους του Γηροκομείου.

 

Τον κ. Γιάννη Καραγιάννη και την Αρτοβιομηχανία «Στεργίου» για τα πολλά αρτοσκευάσματα, που εκ νέου προσέφεραν στη Γραμματεία μας, για να τα διαθέσει στην Ιερά Μητρόπολη.

 

Τον Οικονομικό Διευθυντή του Κινήματος, κ. Κώστα Συψή, που ενισχύει τις δράσεις της Γραμματείας μας και τις κυρίες, Μαρία Πετροπούλου και Ελένη Κατσίρη, που μεριμνούν πάντα, ώστε να εξασφαλίζονται οι καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας των μελών της Γραμματείας, κατά τις περιοδείες τους στην Επικράτεια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform