Δελτία Τύπου Γραμματειών
Δελτίο τύπου 08/03/2017

 

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ONLINE MEDIA

 

 

Στην εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, παρευρέθη η Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δια των εκπροσώπων της Αναπληρωτών Γραμματέων κ.κ. Στράτου Λαμπρινού και Λίας Εγγλέζου.

 

Κατά την εκδήλωση, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς, παρουσίασε τα στοιχεία από την πρώτη φάση εφαρμογής του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, επισημαίνοντας πως «Μητρώο σημαίνει πρόσβαση στη διαφήμιση αλλά και προστασία από την λογοκλοπή», ενώ δεσμεύτηκε για την εφαρμογή του κανόνα 70% – 30% υπέρ των ΜΜΕ της περιφέρειας.

 

Με το πέρας της παρουσίασης, η Αν. Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κα Λία Εγγλέζου, δήλωσε:

 

«Σήμερα, τα δυο τρίτα των πολιτών, επιλέγουν το διαδίκτυο για την ενημέρωση τους. Στο αχανές του Διαδικτύου, οφείλουμε να προστατεύσουμε την δημοσιογραφία και το πρωτότυπο του περιεχομένου, να παρέχουμε νομιμότητα και διαφάνεια στη διάθεση των κονδυλίων κρατικής διαφήμισης – ιδιαίτερα κρίσιμα για τα περιφερειακά ΜΜΕ καθώς και να διασφαλίσουμε το υγιές εργασιακό πλαίσιο. Ένα από τα σημαντικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα είναι το γεγονός ότι περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι απασχολούνται στις (μέχρι στιγμής) 196 διαπιστευμένες επιχειρήσεις μέλη της πλατφόρμας, το οποίο δείχνει όχι μόνο τη δυναμική του χώρου και στον τομέα της απασχόλησης αλλα - ακριβώς λόγω του μεγέθους του και την ανάγκη προστασίας του!».

 

Από πλευράς του, ο Αν. Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κος Στράτος Λαμπρινός, δήλωσε:

 

«Η ύπαρξη του μητρώου επιχειρήσεων online media, μέρος του κυβερνητικού έργου, αποτελεί ένα καλό ξεκαθάρισμα για τους Ίντερνετικους βάλτους της χώρας μας.

 

Σαφώς και υπάρχει ελευθερία στο Internet, αλλά ας δηλώσουν και οι αξιοπρεπείς την ύπαρξη τους στον κυβερνοχώρο, το αξίζουν».

 

 

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform