Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 05/04/2019

 

 

ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ

 

 

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Αττικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Κωνσταντίνος Κατσίκης, προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητώντας να αρθεί η άδικη και άνιση μεταχείριση που υφίστανται οι εταιρείες Καθαρισμού και Φύλαξης, σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρείες παροχής υπηρεσιών, αναφορικά με τη συμμετοχή τους σε δημόσιες διαγωνιστικές διαδικασίες.

 

Οι εταιρίες Καθαρισμού και Φύλαξης, είναι οι μόνες από το σύνολο των εταιριών παροχής υπηρεσιών, που αποκλείονται από τους διαγωνισμούς, πριν ακόμα τελεσιδικήσουν σε βάρος τους, πράξεις προστίμου που τους έχουν επιβληθεί.

 

Ο βουλευτής Αττικής, ζήτησε από την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, να επανεξετάσει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, καθώς αφενός, τίθεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητα των ανωτέρω επιχειρήσεων και αφετέρου, εντείνεται η εργασιακή ανασφάλεια και η οικονομική δυσπραγία, χιλιάδων απασχολουμένων.

 

Η Επίκαιρη Ερώτηση, συζητήθηκε στις 4 Απριλίου 2019 και η κυρία Αχτσιόγλου απέρριψε την πρόταση επανεξέτασης του ισχύοντος νόμου.

 

Οι λόγοι στους οποίους στήριξε την άρνησή της αυτή, είναι γενικοί, ασαφείς και αντίθετοι ακόμα και με την κοινή λογική.

 

Ο ισχυρισμός της, πως οι εταιρείες Καθαρισμού και Φύλαξης είναι οι πλέον παραβατικές απ’ όλες τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών και συνεπώς, θα πρέπει να αντιμετωπισθούν τιμωρητικά αυστηρότερα, είναι εμμονικός, αναπόδεικτος, αντισυνταγματικός και παραβιάζει την αρχή της ισότητας.

 

Δηλαδή αν σε μία κατηγορία φορολογουμένων διαπιστώνονται περισσότερες φορολογικές παραβάσεις απ’ όσες παρατηρούνται σε άλλες ομάδες φορολογουμένων, η κυβέρνηση θα θεσπίσει για τους πρώτους, άλλη φορολογική νομοθεσία;

 

Τα όσα ισχυρίζεται η κυρία Υπουργός, δεν είναι διόλου πειστικά, παραπέμπουν δε, σε τακτικές γκετοποίησης των επαγγελματιών και των απασχολουμένων, θεσπίζοντας εξόφθαλμα, μεροληπτικές διατάξεις προς όφελος κάποιων και σε βάρος άλλων.

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform