Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 08/03/2019

 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν. ΣΕΡΡΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ - ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

 

«Η Γυναίκα είναι ο άγνωστος ήρωας της ζωής μας. Η σημερινή ημέρα, αφιερωμένη σ' αυτήν, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής για τους διαχρονικούς αγώνες της, και για να αναλογιστούμε τις θυσίες της ως μάνα και σύζυγος, ως εργαζόμενη, ως αυτόνομη προσωπικότητα και ως πυλώνας του δημόσιου βίου.

 

Σιωπηλά και με ελάχιστη βοήθεια, η Γυναίκα συγκρούστηκε και συνεχίζει να συγκρούεται με την ανισότητα, με την υποτίμηση, με τη σεξουαλική βία, με την ελλειπή επικοινωνία, με την ενδοοικογενειακή πίεση και με τα προβλήματα της οικογένειας, ενώ ταυτόχρονα σ' αυτήν ανατίθεται και η μεγάλη ευθύνη της ανατροφής των νέων. 

 

Η Πολιτεία οφείλει να ενισχύσει πολύ περισσότερο το οικογενειακό περιβάλλον. Να ενισχυθεί με κάθε τρόπο το δικαίωμά της Γυναίκας στην τεκνοποίηση και στην ανατροφή των παιδιών. Να οριστεί ακατάσχετος οικογενειακός λογαριασμός και να γίνει περισσότερο σεβαστός ο ρόλος της Ελληνίδας σε σχέση με το επαγγελματικό της περιβάλλον. Απαραίτητα όλα αυτά στοιχεία για να ξεπεραστεί και η μεγάλη πληγή της κοινωνίας μας, η υπογεννητικότητα και το δημογραφικό πρόβλημα.

 

Με ευγένεια αλλά και ένταση, δηλώνουμε το δικαίωμα της Γυναίκας στην αυτοδιάθεση και στην ισότιμη αντιμετώπιση, που ακόμη και σήμερα δεν είναι αυτονόητο για όλες τις γυναίκες. Δηλώνουμε την ανάγκη για σεβασμό στην ίδια και σε όσα εκπροσωπεί, στο σπίτι, στην οικογένεια, στον επαγγελματικό χώρο, στην κοινωνία. Και να αναλογιστούμε όλα αυτά που πρέπει να κάνουμε ως Πολιτεία και ως πολίτες, για να δοθεί σε όλες τις γυναίκες το πλήρες δικαίωμα στη ζωή».

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform