Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 07/08/2018

 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Σ.Ο.Α ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 

 

Στην Ημερίδα που διοργάνωσε ο Τομέας Νεότητας και Πολιτισμού του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς Μαγνησίας με θέμα «Τροχαία ατυχήματα, αιτίες, συνέπειες και πρόληψη» παραβρέθηκε το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 η Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας και Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

 

Η κ. Χρυσοβελώνη, με την ιδιότητά της ως Πρόεδρος του Ε.Σ.Ο.Α., τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της:

 

«Δυστυχώς, η χώρα μας συγκαταλέγεται στις πρώτες θέσεις όσον αφορά στα τροχαία ατυχήματα. Ένα από τα βασικότερα αίτια, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η έλλειψη σωστής οδικής διαπαιδαγώγησης και η πλημμελής εκπαίδευση των νέων, αναφορικά με τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ως ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος Φορέας της Πολιτείας για την προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας στη Χώρα μας επιχειρεί να πρωτοστατήσει σε μια προσπάθεια ανάδειξης του θέματος και προώθησης συντονισμένων δράσεων για την προαγωγή της. Προς την κατεύθυνση αυτή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του αλλά και εγώ προσωπικά συντασσόμαστε για την επίτευξη του κοινού μας στόχου. Και ήδη τα πρώτα βήματα έχουν γίνει με το νέο  Νομοσχέδιο του υπουργείου που αποσκοπεί πάνω απ’ όλα στην πρόληψη και στην ασφάλεια.

 

Η ευρύτερη παιδεία στα θέματα οδικής ασφάλειας και η βελτίωσή της πρέπει να αποτελούν θεμέλιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού Οδικής Ασφάλειας. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε αβίαστα από όλες τις εισηγήσεις των φορέων και των αρμοδίων επιστημόνων που είχαν παρουσιαστεί στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην οποία είχα την τιμή να μετέχω ως υφυπουργός.

 

Γι’ αυτό άλλωστε το λόγο κρίνεται αναγκαία η καθιέρωση στα σχολεία, του μαθήματος της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής αγωγής. Το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αλλά και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-drive Academy έθεσαν ως προτεραιότητα την εκπαίδευση των παιδιών μας στην ορθή χρήση του δρόμου και των τροχοφόρων του, από τη χρήση του ποδηλάτου ακόμη. Το e-Drive Academy παρέχει όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες εκπαίδευσης με σκοπό την ανάπτυξη μιας ώριμης οδικής κουλτούρας και ασφαλούς μετακίνησης.

 

Ήδη επί θητείας μου ως υφυπουργός είχαμε ξεκινήσει μια άριστη συνεργασία με τον τότε Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, τον αείμνηστο Γιάννη Παντή ώστε να ενταχθεί η πλατφόρμα στο σχολικό πρόγραμμα και η προσπάθεια αυτή έγινε πραγματικότητα.

 

Η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας αναφορικά με θέματα που σχετίζονται με την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και την ανάπτυξη κυκλοφοριακής συνείδησης, επιβάλλεται να συγκαταλέγονται στις προτεραιότητες της σύγχρονης ελληνικής πολιτείας και εκπαίδευσης. Εύχομαι ολόψυχα, με τη συστηματική και συντονισμένη παίδευση της νέας γενιάς ως προς την ορθή οδική και κυκλοφοριακή συμπεριφορά, να μπορέσουμε να μειώσουμε αισθητά τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα και να μπορούμε να ελπίζουμε βασίμως, ότι η χώρα μας, θα πάψει να κατέχει αυτές τις θλιβερές πρωτιές».

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform