Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 25/06/2018

 

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

 

«Ιστορική» στιγμή για την Ελλάδα η απόφαση του Eurogroup»

 

 

Η Πατρίδα μας αλλάζει σελίδα.

 

Η εποχή της κρίσης, η εποχή της παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, η εποχή που λαμβάναμε εντολές από τους εξωτερικούς παράγοντες, αποτέλεσμα των πολιτικών Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ, τελείωσε, χωρίς νέες δεσμεύσεις προς την πλευρά των πιστωτών, χάριν στις θυσίες του Ελληνικού λαού και τη σκληρή δουλειά όλων.

 

Η Ελλάδα τηρώντας τη βάση της διαπραγμάτευσης δικαίως ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις δικές της δεσμεύσεις απέναντί της.

 

Με τα 10 χρόνια της επιμήκυνσης, τα δέκα χρόνια της περιόδου χάριτος, αλλά και με το «μαξιλάρι» ρευστότητας που διαμορφώνεται, δίδεται η δυνατότητα να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού Δημοσίου.

 

Μεσοπρόθεσμα και χωρίς πιέσεις θα στραφούμε πλέον σε μια καθετοποιημένη αναπτυξιακή στρατηγική, με τη συμμετοχή όλων μας.

 

Η χώρα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα και αφήνει πίσω οριστικά το μαρτύριο των μνημονίων.

 

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση επανακτήσαμε επιτέλους το σεβασμό των εταίρων και της θέσης μας η οποία είχε τόσο πληγεί.

 

Η Συγκυβέρνηση Σύριζα - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες, έθεσε υπό έλεγχο τις δαπάνες της χώρας, έκανε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τηρώντας τις δεσμεύσεις μας, αναλαμβάνοντας φυσικά και το όποιο πολιτικό κόστος, που δεν ανέλαβαν ποτέ τα ανεύθυνα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

Στόχος πλέον, η ενίσχυση της μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας και η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

 

Σε πολλούς που είχαν επενδύσει στην καταστροφή και στη χρεοκοπία της χώρας, δεν αρέσει αυτή η στιγμή.

 

Το ερώτημα βεβαίως που δεν απαντήθηκε ποτέ, είναι αν θα μας έσωζαν αυτοί που μας έφεραν σ’ αυτή τη θέση.

 

Παρά τον εκφοβισμό όμως και την τρομοκρατία για την καταστροφή που θα ερχόταν χωρίς «τη σωτηρία τους», θεωρώ πως ο ελληνικός λαός που δεν τους επέτρεψε να επανέλθουν και κατανοεί τις εξελίξεις, θα τιμωρήσει το κατεστημένο σύστημα που λυμάνθηκε τον πλούτο της χώρας και οδήγησε έναν ολόκληρο λαό στα όριά του με τις πολιτικές του.

 

Η συμμαχία μιας αριστερής παράταξης – του ΣΥΡΙΖΑ κι ενός πατριωτικού ανεξάρτητου κινήματος – των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, πέραν κάθε μηδενικού πολιτικού - ιστορικού προηγούμενου, δεν άφησε ακυβέρνητη τη χώρα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

 

Οι λυσσαλέες επιθέσεις για εκλογές από τα κόμματα της διαπλοκής, από την επόμενη κιόλας μέρα της οραματικής συγκυβέρνησης, το μόνο που κατάφεραν ήταν ο εξευτελισμός τους.

 

Όχι μόνο δεν επήλθε καμία καταστροφή, όχι μόνο το κράτος επιβίωσε, αλλά η συγκυβέρνηση είναι αυτή πουβγάζει τη χώρα στο ξέφωτο.

 

Βεβαίως προβλήματα εξακολουθούν σε κάποιο βαθμό και υπάρχουν.

 

Όμως, μόνο και συμβολικά, ότι η χώρα αλλάζει σελίδα, ότι η πατρίδα μας αποκτά και πάλι την αξιοπρέπειά της, ότι ανοίγονται νέοι ορίζοντες σε πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό  επίπεδο, δημιουργεί νέες προοπτικές για πρόοδο και προκοπή και μας γεμίζει με αισιοδοξία.

 

Το νέο πλαίσιο σε νέες δυνατότητες και την αισιοδοξία για προκοπή και πρόοδο. 

 

Το τι θα γίνει στο μέλλον εξαρτάται από εμάς τους ίδιους.

 

Το προηγούμενο μοντέλο πάντως έπασχε, καθώς στηρίζονταν σε γυάλινα πόδια: τη φούσκα της χρηματοπιστωτικής μεγέθυνσης, τον εύκολο πλουτισμό και την ήσσονα προσπάθεια.

 

3 χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης βλέπουμε επιτέλους αποτελέσματα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που επί 5 χρόνια μόνο αρνητικά μεγέθη είχαν να επιδείξουν.

 

Θα πέσουμε στην παγίδα να επανέλθουμε σε νέα κατάσταση μνημονίων και χρεοκοπίας, ή θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε, να προοδεύουμε και να αφήσουμε οριστικά πίσω μας τη μίζερη κατάσταση που βιώσαμε για 8 χρόνια.

 

Ας μην ξεχνάμε τόσο γρήγορα, το τι περάσαμε, γιατί η διαπλοκή έρχεται με νέα ψευτοδιλήμματα.

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πιστεύουμε πως η ανάπτυξη δεν πρέπει να διαταράσσεται ή να εμποδίζεται, αλλά να επιτυγχάνεται με αντικειμενικές προϋποθέσεις, με σαφή όρια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με προστασία των ξένων επενδύσεων, με λιγότερη γραφειοκρατία, υγιή δημοσιονο - οικονομικά, πρόσβαση σε υγιές τραπεζικό σύστημα και στην κεφαλαιαγορά και ένα εξίσου σημαντικό σταθερό φορολογικό περιβάλλον.

 

Η κρίση δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθότι δεν ήταν μόνο οικονομική, αλλά και κρίση αξιών. Η Ελλάδα, όμως, θα σταθεί στα πόδια της έστω και χωρίς την αρωγή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία βλέποντας ότι δεν μπορεί να καρπωθεί τίποτα πολιτικά, πυροβολεί απλώς στον αέρα, ή καλύτερα ακόμη, προς πάσα κατεύθυνση και αδιακρίτως.

 

Βαδίζουμε με σταθερό βηματισμό προς την έξοδο απ’ αυτό που γνωρίσαμε τα τελευταία οχτώ χρόνια, διανύουμε τα τελευταία μέτρα αυτής της διαδρομής και κυρίως αποκτούμε την ελευθερία να χαράξουμε το μέλλον μας, με όραμα και ελπίδα.

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform