Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 12/06/2018

 

 

ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ «ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ»

 

 

Ο Γιώργος Λαζαρίδης κατέθεσε τις απόψεις του στο Σ.Ν. του Υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης, τονίζοντας την αναγκαιότητα της ψήφισής του και τη. «Το νομοσχέδιο αποτελεί τον εκσυγχρονισμό ενός νομοθετικού πλαισίου που αφορά την επιχειρηματικότητα και τις ανώνυμες εταιρείες, που μέχρι και τώρα διέπεται από τον ν. 2190/1920, έναν νόμο ο οποίος στη διάρκεια των ενενήντα οκτώ αυτών ετών έχει υποστεί πολλές αποσπασματικές τροποποιήσεις και χρίζει αντικατάστασης», ανέφερε ο βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, από το βήμα της Ολομέλειας.

 

Το νομοσχέδιο φιλοδοξεί να συγκεντρώσει σε ένα ενιαίο νομικό πλαίσιο και να βελτιώσει όλες αυτές τις διατάξεις και να εισάγει επιτέλους καινοτομίες και εργαλεία γι’ αυτούς που επιχειρούν στη χώρα μας, ενός καθαρού πλαισίου με κανόνες, με κωδικοποίηση της νομοθεσίας που θα δώσει ώθηση σε επιχειρηματικές δραστηριότητες που εκτρέπονταν, από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του παρελθόντος.

 

Νέες τεχνολογίες με καλύτερη οργάνωση και ευκινησία για τη λειτουργία των εταιρειών σημαίνει εξοικονόμηση κόστους και δημιουργία νέου πρόσθετου χώρου δραστηριοποίησης και επενδύσεων, κάτι που είναι προς όφελος όλων των εταιρειών και κατ’ επέκταση όλων των συμμετεχόντων, μετόχων και εργαζομένων. 

 

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στηρίζουμε το νομοσχέδιο του Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, γιατί πιστεύουμε πως η ανάπτυξη δεν πρέπει να διαταράσσεται ή να εμποδίζεται, αλλά να επιτυγχάνεται με αντικειμενικές προϋποθέσεις, με σαφή όρια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με προστασία των ξένων επενδύσεων, με λιγότερη γραφειοκρατία, υγιή δημόσια οικονομικά, πρόσβαση σε υγιές τραπεζικό σύστημα και στην κεφαλαιαγορά και ένα εξίσου σημαντικό σταθερό φορολογικό περιβάλλον», δήλωσε ως εισηγητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο Γιώργος Λαζαρίδης.

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform