Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 31/05/2018

 

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΟ Σ.Ν. ΓΙΑ ΤΙΣ Ε.Π.Ε. ΓΙΑ ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

 

Ο Γιώργος Λαζαρίδης, κατέθεσε τις παρατηρήσεις-προτάσεις του για το Σ.Ν., τονίζοντας την ανάγκη να αντιμετωπιστούν νομοθετικά κάποια ζητήματα που αφορούν τους επαγγελματίες πωλητές σε λαϊκές αγορές, στάσιμο και πλανόδιο εμπόριο.

 

Στο άρθρο 14, λοιπόν, που ρυθμίζει θέματα ανανέωσης και απογραφής των επαγγελματιών υπαίθριου εμπορίου, στην παράγραφο 12, όπου δίδεται το χρονικό περιθώριο να θεωρήσουν τις άδειές τους, όσοι δεν το έχουν ήδη πράξει, έως την 15η Ιανουαρίου 2019, ο βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ζήτησε, τουλάχιστον μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνίαανανέωσης, οι άδειες να διατηρούνται σε ισχύ, ώστε να μην προκύψει για κανέναν πωλητή, το ενδεχόμενο απώλειας της θέσης του στις Λαϊκές Αγορές.

 

Η απάντηση του αρμοδίου Υπουργού κου Πιτσιόρλα ήταν σαφής. Όσοι έχουν τις άδειες δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα και βάσει του τελευταίου νόμου απορρέει η δέσμευση να δοθούν οι άδειες σε αυτούς που έχουν κάνει ήδη τις αιτήσεις. Στο τέλος του χρόνου θα έρθει συνολική ρύθμιση.

 

Όσον αφορά στην υποχρέωση για ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα αυτών που φέρουν την άδεια, ο Γιώργος Λαζαρίδης τόνισε την αναγκαιότητα αλλαγής της διάταξης, καθώς επηρεάζει άμεσα τις ειδικές ομάδες συμπολιτών μας που θέλουν να δραστηριοποιηθούν σχετικώς, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

 

«Με την επιβολή αυτών των μέτρων, τα οποία δεν επιβάλλονται σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, μιλάω για τις ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες, κινδυνεύει να εμποδίσουμε σε συμπολίτες μας να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά. Δηλαδή, με αυτά τα περιοριστικά μέτρα ερχόμαστε και βάζουμε εμπόδιο ή εάν θέλετε ακυρώνουμε την όποια διάταξη κοινωνικής ένταξης και την προσπάθειά μας, να καταστεί οικονομικά ενεργό ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού». 

 

Και σε αυτό το σημείο, η απάντηση του Υπουργού ήταν κατευναστική, λέγοντας πως δίνεται και για αυτό το θέμα παράταση, μέχρι τέλος του χρόνου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί και το ηλεκτρονικό μητρώο, δίνοντας την υπόσχεση πως μέχρι τότε θα ρυθμιστούν τα ζητήματα που σχετίζονται με φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, με μια τελική ρύθμιση, αφού θα υπάρχει καθαρή εικόνα.

 

Ο ειδικός Αγορητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τόνισε πως ο κλάδος των λαϊκών αγορών έχει και κοινωνική διάσταση, πέραν της εμπορικής, καθώς βρίσκουν επαγγελματική διέξοδο συμπολίτες μας που δεν θα είχαν διαφορετικά τον τρόπο να ασκήσουν και το επάγγελμα του πωλητή και την εμπορία εν προκειμένω. 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform