Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 31/05/2018

 

 

ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕ

 

 

Το νομοσχέδιο για τις ΕΠΕ φέρνει μια σειρά μικρών και μεγάλων αλλαγών που αφορούν μεταξύ άλλων την επωνυμία, τη δημοσιότητα, τη συνέλευση των εταίρων, τους διαχειριστές και την ίδρυση αλλοδαπού υποκαταστήματος στην Ελλάδα.

 

Έρχεται να εκσυγχρονίσει το θεσμικό πλαίσιο που έχει καθοριστεί για πρώτη φορά με τον ν. 3190/1955. Τροποποιεί απαρχαιωμένες διατάξεις και επιλύει χρόνια προβλήματα που έχουν εντοπιστεί κατά την εφαρμογή της εταιρικής νομοθεσίας.

 

Με τις αλλαγές που προωθούνται διευκολύνεται η εγκατάσταση στην Ελλάδα υποκαταστήματος ξένης ΕΠΕ, η σύσταση γίνεται ευκολότερη, ενώ εισάγεται η δυνατότητα αναβίωσης μιας ΕΠΕ με βάση και τις αλλαγές που προβλέπονται.

 

Η κατεύθυνση αυτή, δηλαδή το να ενισχυθεί η δημιουργία μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κρίνεται αναγκαία, καθώς θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για το σύνολο της εγχώριας οικονομίας.

 

Ο Γιώργος Λαζαρίδης, ειδικός Αγορητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κατέθεσε απόψεις και θέσεις για το Σ.Ν. που τροποποιεί απαρχαιωμένες διατάξεις και επιλύει χρόνια προβλήματα που έχουν εντοπισθεί κατά την εφαρμογή της εταιρικής νομοθεσίας, τονίζοντας πως αντιμετωπίζονται με επιτυχία ζητήματα που αφορούν τη χρηματοδότηση, τη μείωση του γραφειοκρατικού κόστους και την απλοποίηση σύστασης και λειτουργίας των Ε.Π.Ε..

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform