Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 24/05/2018

 

 

ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

 

 

Ο Γιώργος Λαζαρίδης, ειδικός Αγορητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κατέθεσε απόψεις και θέσεις για το Σ.Ν. το οποίο μελετά η κυβέρνηση και τροποποιεί απαρχαιωμένες διατάξεις και επιλύει χρόνια προβλήματα που έχουν εντοπισθεί κατά την εφαρμογή της εταιρικής νομοθεσίας, τονίζοντας πως αντιμετωπίζονται με επιτυχία ζητήματα που αφορούν τη χρηματοδότηση, τη μείωση του γραφειοκρατικού κόστους και την απλοποίηση σύστασης και λειτουργίας των Ε.Π.Ε.

 

Το νομοσχέδιο για τις ΕΠΕ φέρνει μια σειρά μικρών και μεγάλων αλλαγών που αφορούν μεταξύ άλλων την επωνυμία, τη δημοσιότητα, τη συνέλευση των εταίρων, τους διαχειριστές και την ίδρυση αλλοδαπού υποκαταστήματος στην Ελλάδα.

 

Έρχεται να εκσυγχρονίσει το θεσμικό πλαίσιο που έχει καθοριστεί πρώτη φορά με τον νόμο 3190 του 1955.

 

«Η απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης επιχειρήσεων, η απλοποίηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση των εταιρειών διαχείρισης και η απλοποίηση της διαδικασίας πτώχευσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αποτελεί για χρόνια τώρα ένα απαραίτητο ζητούμενο για την ανάπτυξη στη χώρα μας», τόνισε ο βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

 

«Η Ανάπτυξη δεν πρέπει να διαταράσσεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά να επιτυγχάνεται από αντικειμενικές προϋποθέσεις, όπως σαφή όρια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συνέχεια και συνέπεια του κράτους, προστασία των ξένων επενδύσεων, λιγότερη γραφειοκρατία, φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις, υγιή δημόσια οικονομικά, πρόσβαση σε υγιές τραπεζικό σύστημα και στην Κεφαλαιαγορά κ.α.

 

Η μείωση της γραφειοκρατίας, όχι μόνο θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας, αλλά αποτελεί και προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», ανέφερε ο Γιώργος Λαζαρίδης στην τοποθέτησή του, κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου.

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform