Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 20/04/2018

 

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 

 

Στόχος της κυβέρνησης είναι οι εμβληματικές περιοχές του κέντρου της Αθήνας και οι μεγάλοι εμπορικοί άξονες να βγουν από την «καραντίνα» της εγκατάλειψης, να επανεκκινηθεί η εμπορική πρωτοβουλία και ευχόμαστε να αποτελέσουν τα έργα υποδομής και αναπλάσεων στο Λεκανοπέδιο Αττικής, τον ισχυρό μοχλό για την έξοδο από την κρίση και την ενίσχυση της οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής, ανέφερε στην ομιλία του κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου, ο εισηγητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Λαζαρίδης.

 

Οι παρεμβάσεις δεν γίνονται αποσπασματικά και μεμονωμένα αλλά εντάσσονται σε μια ευρύτερη πολιτική αναπλάσεων για να αποκτήσει η καρδιά της πρωτεύουσας νέους ρυθμούς οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

 

Στον ίδιο σχεδιασμό αναμόρφωσης του κέντρου της Αθήνας εντάσσονται οι πρωτοβουλίες, που ήδη έχουν δρομολογηθεί, όπως:

 

  • H αξιοποίηση των συνολικά 120 κτιρίων που διαθέτει στο κέντρο το Υπουργείο Εργασίας, τα οποία παραμένουν κλειστά και ρημάζουν και Η αναβίωση των βασικών εμπορικών αξόνων στο κέντρο της Αθήνας, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.α. που έχουν κλειστά καταστήματα.

 

Στόχος του συνολικού σχεδιασμού όπως προωθείται, η άμεση βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Αθήνα, η προστασία του περιβάλλοντος, η δημιουργία κοινωνικά ωφέλιμων υποδομών πρασίνου, αθλητισμού και αναψυχής και παράλληλα, η οικονομική ανάπτυξη των υπό ανάπλαση περιοχών.

 

Ο Γιώργος Λαζαρίδης κατέθεσε τις θέσεις του κόμματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και επέμεινε στο να εξασφαλιστεί για την νεοσύστατη «Εταιρεία», η θεσμική αρτιότητα και η οικονομική βιωσιμότητα που θα εξασφαλίζει το σημαντικό έργο της.

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform