Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 20/04/2018

 

 

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

 

 

«Σας ευχαριστώ θερμά για την ευγενική πρόσκλησή σας να είμαι σήμερα μαζί σας στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

 

Η πρωτοβουλία της ανασυγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, στο οποίο έχω την τιμή να προεδρεύω, αποδεικνύει την ευαισθησία και το έντονο ενδιαφέρουν που διακατέχει τόσο τον υπουργό Χρ. Σπίρτζη όσο και το Γενικό Γραμματέα Θάνο Βούρδα σε αυτά τα λεπτά ζητήματα της οδικής ασφάλειας.

 

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ως ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος Φορέας της Πολιτείας για την προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας στη Χώρα μας επιχειρεί να πρωτοστατήσει σε μια προσπάθεια ανάδειξης του θέματος και προώθησης συντονισμένων δράσεων για την προαγωγή της. Προς την κατεύθυνση αυτή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του αλλά και εγώ προσωπικά συντασσόμαστε για την επίτευξη του κοινού μας στόχου.

 

Η ευρύτερη παιδεία στα θέματα οδικής ασφάλειας και η βελτίωσή της πρέπει να αποτελούν θεμέλιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού Οδικής Ασφάλειας. Το συμπέρασμα αυτό άλλωστε προέκυψε αβίαστα από όλες τις εισηγήσεις των φορέων και των αρμοδίων επιστημόνων που είχαν παρουσιαστεί τόσο σε ειδική συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην οποία είχα την τιμή να μετέχω ως υφυπουργός όσο και στην πρώτη μετά την ανασυγκρότησή του συνεδρίαση του ΕΣΟΑ στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την 29/3/2018

 

Γι’ αυτό άλλωστε το λόγο κρίνεται αναγκαία η καθιέρωση στα σχολεία, του μαθήματος της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής αγωγής. Η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας αναφορικά με θέματα που σχετίζονται με την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και την ανάπτυξη κυκλοφοριακής συνείδησης, επιβάλλεται να συγκαταλέγονται στις προτεραιότητες της σύγχρονης ελληνικής πολιτείας και εκπαίδευσης.

 

Έτσι λοιπόν το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αλλά και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e - drive Academy έθεσαν ως προτεραιότητα την εκπαίδευση των παιδιών μας στην ορθή χρήση του δρόμου και των τροχοφόρων του, από τη χρήση του ποδηλάτου ακόμη. Το e - DriveAcademy παρέχει όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες εκπαίδευσης με σκοπό την ανάπτυξη μιας ώριμης οδικής κουλτούρας και ασφαλούς μετακίνησης.

 

Ήδη επί θητείας μου ως υφυπουργός είχαμε ξεκινήσει μια άριστη συνεργασία με τον τότε Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, τον αείμνηστο Γιάννη Παντή ώστε να ενταχθεί η πλατφόρμα στο σχολικό πρόγραμμα και η προσπάθεια αυτή έγινε πραγματικότητα.

 

Εύχομαι ολόψυχα, με τη συστηματική και συντονισμένη παίδευση της νέας γενιάς ως προς την ορθή οδική και κυκλοφοριακή συμπεριφορά, να μπορέσουμε να μειώσουμε αισθητά τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα και να μπορούμε να ελπίζουμε βασίμως, ότι η χώρα μας, θα πάψει να κατέχει αυτές τις θλιβερές πρωτιές.

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform