Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 09/03/2018

 

ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ NOVARTIS

 

 

Αβάσιμη η πρόταση της ΝΔ

 

Στο πρώτο μέρος της τοποθέτησής του ο κ. Λαζαρίδης μίλησε για εμμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στοιχειοθετήσει ένα νέο αφήγημα, προκειμένου να καλύψει, προχείρως, τα στοιχεία για την σκανδαλώδη σπατάλη στον χώρο της Υγείας, στον χώρο του φαρμάκου κατά τα χρόνια της διακυβέρνησής της, λέγοντας: « ..και πού στηρίζει αυτή την πρόταση η ΝΔ; Την στηρίζει σε μια ανώνυμη καταγγελία. Σε μια επιστολή ανώνυμη, την οποία κανονικά ο Εισαγγελέας, με βάση τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, έπρεπε να βάλει στο αρχείο. Εκτός εάν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, τους οποίους θα έπρεπε να αιτιολογήσει. Τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε.

 

Στηρίζεται, η Νέα Δημοκρατία σε μια ανώνυμη επιστολή, η οποία βρίθει από ανακρίβειες. Και πραγματικά είναι να προβληματίζεται κανείς. Μα, τόση προχειρότητα στη μεταλλαγμένη νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία; Εκεί έφτασε, δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία; Να προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με πυρά αντιπερισπασμού, ενώ λίγες μέρες πριν αμφισβητούσαν τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης, υπαρκτά πρόσωπα, για λόγους που προβλέπονται από τις διατάξεις και μάλιστα από νόμους που ψήφισαν τα δύο αυτά κόμματα είναι πραγματικά άξιο απορίας».

 

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ. Λαζαρίδης έδειξε ξεκάθαρα τη διάθεση της συγκυβέρνησης να ρίξει φως σε όλα τα γεγονότα που πλήγωσαν τη χώρα, τους πολίτες και άλλαξαν και κατέστρεψαν τις ζωές όλων ημών και με στοιχεία να αποδείξει πως δημιουργήθηκε το δυσανάλογο κόστος από τις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων, με το οποίο επιβαρύνθηκε ο ελληνικός λαός κατά των ημερών τους.

 

«Εσείς, κύριοι της Αντιπολίτευσης, φέρετε την πολιτική ευθύνη, Αυτά έγιναν επί των ημερών σας, Αυτά έγιναν κάτω από τη μύτη σας. Υπάρχει η διαφθορά ή όχι, η απάντηση είναι δεδομένη. Κατηγορείτε όμως σήμερα, άλλους, παρά τους ίδιους τους εαυτούς σας».

 

Για την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης

 

«Για χρόνια κύριοι, οι φαρμακευτικές δαπάνες στη χώρα μας, αυξάνονταν ανεξέλεγκτα! Από 1,4% του ΑΕΠ το 2000 έφτασαν στο 2,1,% εν έτει 2010, δηλαδή το 2πλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (- το 2010 ήταν η χρονιά που ζητήσαμε, σαν χώρα την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης των ΔΝΤ ΚΑΙ της Ε.Ε.).

 

ΤΟ 2015, κύριοι οι φαρμακευτικές δαπάνες περιορίστηκαν και πάλι στο 1% του ΑΕΠ, δηλαδή κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, εάν, κατά την περίοδο 2010 – 2015 η Ελλάδα είχε τηρήσει αυτή των αναλογία δαπανών προς το ΑΕΠ της, η χώρα εκτιμάται να είχε εξοικονομήσει, περί τα 20 Δις.

 

Υπάρχουν χρήματα που πλήρωσε ο Ελληνικός Λαός και απώλεσε ο Ελληνικός Λαός από την περίοδο της «υποτιθέμενης» μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης των δικών σας ημερών;

 

Φυσικά, είναι δεδομένο! Βέβαια, την επιβάρυνση που προέκυψε από τη διαφορά μεταξύ λιανικής και ασφαλιστικής τιμής την πλήρωσε και πάλι ο ασθενής! Δισεκατομμύρια τα ευρώ που εδόθησαν από τον Ελληνικό προϋπολογισμό, ενέργειες για τις οποίες ελέγχονται οι κύριοι της Αντιπολίτευσης».

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform