Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 20/12/2017

 

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

 

Ο εισηγητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Γιώργος Λαζαρίδης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, που έρχεται να εκσυγχρονίσει και κυρίως να αξιοποιήσει τη δορυφορική τεχνολογία και τις καινοτόμες εφαρμογές προς όφελός της σε διάφορους νευραλγικούς τομείς.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, η Ελλάδα προβαίνει στην κατάρτιση εθνικής νομοθεσίας για την άσκηση διαστημικών δραστηριοτήτων ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τον ρόλο και την παρουσία της σε διεθνές επίπεδο μεταξύ των διαστημικών εθνών. 

 

Ως προ τη σύσταση - για πρώτη φορά στην Ελλάδα- ενός διαστημικού οργανισμού με συντονιστικές και αποφασιστικές αρμοδιότητες, η αναγκαιότητα είναι προφανής. 

 

Ο Γιώργος Λαζαρίδης τόνισε πως η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν διαθέτει έναν αντίστοιχο φορέα, προκειμένου να αξιοποιεί εμπορικά, επιστημονικά και ερευνητικά τα δικαιώματά της σε διαστημικό φάσμα, καθώς και την πληθώρα ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών και πόρων που διαθέτουν οι ευρωπαϊκοί και διεθνείς οργανισμοί.

 

Όσον αφορά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιπολιτευθεί και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο έλαβε καθολικής στήριξης από τον επιστημονικό κόσμο, ο αγορητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ την επέκρινε, κάνοντας λόγο για αέναη κίνηση πολιτικού αυτισμού που διατρέχει τους αντιπολιτευόμενους και τους οδηγεί στην απομόνωση.

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform