Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 04/11/2017

 

 

ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 

H Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη παρέστη το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο

 

Στην τοποθέτησή της η κ. Χρυσοβελώνη ανέφερε μεταξύ άλλων:

 

«Είναι γεγονός ότι η οικονομική κρίση που ξεκίνησε εδώ και 7 χρόνια και πλέον, έχει πλήξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες μοχθούν να τα βγάλουν πέρα. Είναι ανώφελο να μιλάμε για το πως φτάσαμε ως εδώ αλλά να κατανοήσουμε ότι η παρούσα κατάσταση ορίζεται από τις λανθασμένες πολιτικές και επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αρκεί να θυμηθούμε όλοι ότι η απελθούσα Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δεν κατάφερε το 2014 να φτάσει τους στόχους που είχε βάλει και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί το υπαρκτό πλέον πρόβλημα στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

Τώρα όμως είμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα όπου υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, καθώς η Κυβέρνηση  πιάνει τους στόχους που έχει ορίσει. Η κατάσταση θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο με το επικείμενο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης στο τέλος του έτους και την έξοδο από τα μνημόνια και τις επιτροπείες τον Αύγουστο του 2018.

 

Η εξέλιξη λοιπόν αυτή θα δώσει στην Κυβέρνηση την δυνατότητα να ασκήσει μια πιο χαλαρή οικονομική πολιτική σε όλα τα επίπεδα. Έτσι θα δοθούν σαφείς ανάσες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βάζοντας στις άμεσες προτεραιότητες τον εξορθολογισμό  της φορολογίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την διερεύνηση του επιπέδου εφαρμογής της ρύθμισης για τις 120 δόσεις και την απλούστευση της διαδικασίας, την πάταξη της φοροδιαφυγής, την μείωση της γραφειοκρατίας, την μείωση της ανεργίας κ.τ.λ.

 

Παράλληλα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι ανούσιο να δημιουργούμε μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις όσον αφορά τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά απαιτείται συνέργεια, ενότητα και διάλογος όλων των εμπλεκομένων.

 

Είναι γεγονός ότι τα Επιμελητήρια έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν καθημερινή μάχη για τη στήριξη των επιχειρήσεων αυτών, διεκδικώντας την προώθηση των αιτημάτων τους όπως και την επιστροφή σε μια αναπτυξιακή πορεία. Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ο επιμελητηριακός κλάδος θα πρέπει να  συνεισφέρει με τη γνώση και τις προτάσεις του, στη βελτιστοποίηση του θεσμικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της αειφόρου ανάπτυξης. Τα Επιμελητήρια είναι ο θεσμός που βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τα προβλήματα, τις προσδοκίες, αλλά και τις δυνατότητες των επιχειρήσεων, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Είναι ο θεσμός που διαθέτει τοπική γνώση τόσο για το σχεδιασμό όσο και για την υλοποίηση αποτελεσματικών αναπτυξιακών παρεμβάσεων.

 

Δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο, εύχομαι ολόψυχα τα καλύτερα για τον κλάδο αποτελέσματα, με την ευχή μετά το τέλος των εκλογών, οι συμμετέχοντες σ’ αυτές να ξεπεράσουν τις αντιπαραθέσεις και τις εντάσεις και να συνεργαστούν από κοινού με την Κυβέρνηση - πρόθεση η οποία κατέστη σαφής και από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Μίχαλο - την οποία πρόθεση θα πρέπει να  ακολουθήσουν όλοι οι εκπρόσωποι των επιμελητηριακών ενώσεων καθώς και τα μέλη αυτών».

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform