Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 07/10/2017

 

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

 

Η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλία η γη μας», κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τόνισε μεταξύ άλλων στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ενόψει του επικείμενου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας:

 

«Είμαι σίγουρη ότι πρόκειται για ένα ουσιαστικό και αποτελεσματικό Συνέδριο στο οποίο θα υπάρξουν θέσεις και προτάσεις για τη Θεσσαλία, όσον αφορά στην αξιοποίηση όλων των μορφών τουρισμού και του πρωτογενή τομέα της περιοχής. Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στον αγροτικό τομέα και στα προβλήματα που τον διέπουν.

 

Συγκεκριμένα πρέπει να αξιοποιηθούν μέσα από κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και στοχευμένες προτάσεις, οι υποδομές αλλά και οι συνδυασμένες μεταφορές, δίνοντας έμφαση στο κομμάτι του τουρισμού και της προσέλκυσης επενδύσεων. Ας μην λησμονούμε τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης που παρέχει το λιμάνι του Βόλου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα και φυσικά την αναπτυξιακή πνοή του Αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου.

 

Είμαι πεπεισμένη ότι στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών αλλά και να γίνει η φορολογία πιο προσιτή σε πολίτες και επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα θα πρέπει να δρομολογηθεί ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Τέλος, άμεσα θα πρέπει η Δικαιοσύνη να «τρέξει» τις υποθέσεις με οικονομικό αντικείμενο, με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

 

Για να μπορέσει να αναπτυχθεί η Θεσσαλία, πρέπει πάνω απ’ όλα, να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι ενόψει του Συνεδρίου, θα υπάρχει πλειάδα υπουργών και κυβερνητικών στελεχών όπου θα αναπτύξει ο καθένας τις προτάσεις του, με στόχο πάντα την ανάπτυξη της περιοχής μας, της Θεσσαλίας».

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform