Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 06/10/2017

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ, Η ΓΗ ΜΑΣ» ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 1η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

«Να ολοκληρωθούν τα έργα και μετά να υλοποιηθούν όσα εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός»

 

 

«Μετά από είκοσι έξι χρόνια συνεχών αγώνων για το μεγάλο αυτό έργο και μετά την προσφυγή του Συμβουλίου της Επικρατείας, δημοσιεύτηκε η προδικαστική απόφαση η οποία ανοίγει το δρόμο και δίνει το πράσινο φώς για την υλοποίηση των έργων του Αχελώου. Πλέον γίνεται ξεκάθαρο σε όλους ότι η μεταφορά νερού από μια υδατική λεκάνη σε μια άλλη, είναι συμβατή με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για παρερμηνεία στο θέμα αυτό.

 

Κατά τη γνώμη μου, η ύδρευση και η άρδευση συνιστούν λόγους σημαντικού δημόσιου συμφέροντος οι οποίοι μπορούν, καταρχήν, να δικαιολογήσουν την εκτροπή του ποταμού.

 

Διάφορες παρερμηνείες για την υλοποίηση του πολύπαθου αυτού έργου εμπόδισαν τη μέχρι τώρα υλοποίησή του και στέρησαν από τη Θεσσαλία από κάτι που δικαιούται και που αναμένεται να αλλάξει θετικά τη φυσιογνωμία της και την τύχη των κατοίκων της.

 

Πλέον μετά από τόσα χρόνια, ένα έργο τελειωμένο κατά 80% δεν είναι δυνατόν να σταματήσει, να πάνε χαμένα όλα αυτά τα χρήματα του ελληνικού λαού και η Θεσσαλία να στερηθεί πολύτιμων πόρων, οι οποίοι μάλιστα περισσεύουν και δεν βλάπτουν κανέναν μεταφερόμενοι προς τη Θεσσαλία. Ας αναλογισθούμε ότι η πιο πλούσια σε ύδατα περιοχή της Ελλάδας είναι η Αιτωλοακαρνανία η οποία δεν θίγεται καθόλου από τη μεταφορά μιας μικρής ποσότητας νερού από τον Αχελώο. 

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σήμερα το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας είναι πολλά εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού το χρόνο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν, ήδη, πολύ σοβαρά προβλήματα στην αναγκαία άρδευση των καλλιεργειών.

 

Η ολοκλήρωση των έργων εκτροπής του Αχελώου, σε συνδυασμό με τη βελτίωση του υπάρχοντος αρδευτικού δικτύου και τη χρησιμοποίηση των τεχνικών εξοικονόμησης νερού, θα έδινε λύση σ’ αυτό το πρόβλημα, συμβάλλοντας στην αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής μας, στην κάλυψη των σύγχρονων διατροφικών αναγκών του λαού μας, στη μείωση του αγροτικού εμπορικού ελλείμματος της χώρας μας και, ταυτόχρονα, θα τροφοδοτούσε με φτηνές πρώτες ύλες την τοπική βιομηχανία.

 

Πιστεύω ότι το έργο αυτό θα δώσει θετικά αποτελέσματα για τους κατοίκους της περιοχής, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον και συμβάλλοντας στην αειφορία της περιοχής.

 

Συνεπώς η πρότασή μου είναι η ίδια, από τότε που ήμουν υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη στήριξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: να ολοκληρωθούν τα έργα που έχουν δρομολογηθεί έτσι ώστε να μην χαθούν όσα ήδη έχουν γίνει και στη συνέχεια να υλοποιηθούν όσα σχεδιάζει το αρμόδιο υπουργείο».

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform