Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 18/07/2017

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 

 

Η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη παραβρέθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού ελληνισμού.

 

Συγκεκριμένα παρέστη στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον ποιμενάρχη κ.κ. Ιγνάτιο και στη συνέχεια στο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μικρασιατών γονέων και αδερφών. Ακολούθησε  λιτάνευση των ιερών εικόνων των Αγίων Ιερομαρτύρων. Στις 11 π.μ. τελέστηκε Δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων.

 

Η κ. Χρυσοβελώνη δήλωσε μετά το πέρας των εκδηλώσεων:

 

«Μια θλιβερή σελίδα στην παγκόσμια ιστορία αποτελεί για όλους μας η γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Η ιστορία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας του Ελληνισμού που δεν παραγράφεται και δεν λησμονιέται. Η 14η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα εθνικής μνήμης και πόνου και συγχρόνως ημέρα απόδοσης τιμής και χρέους στον Μικρασιατικό Ελληνισμό. Είναι ημέρα μνήμης για τη μεγάλη καταστροφή, ημέρα τιμής στους σφαγιασθέντες και τους εκδιωχθέντες Έλληνες, αλλά και ημέρα διδαχής για κάθε δύσκολη συγκυρία.

 

Θλιβερή σελίδα στην παγκόσμια ιστορία, αποτελεί η εγκληματική πράξη γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από την τουρκική βία και τη βαρβαρότητα. Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας έπεσαν θύματα της τουρκικής αγριότητας και θηριωδίας. Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας είναι χρέος εθνικό και ιστορικό.

 

Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας έζησαν ένα φρικτό διωγμό. Μας παραδειγμάτισαν, μας δίδαξαν και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να μας διδάσκουν, να μας εμπνέουν, με αρχές, αξίες και ιδανικά».

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform