Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 10/09/2017

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ 1ης ΤΑΞΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ

 

 

Η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Μ. Χρυσοβελώνη συμμετείχε στην διημερίδα που διοργάνωσε η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Βόλο, με θέμα την οδική ασφάλεια και την ασφάλεια πτήσεων.

 

Η κ. Χρυσοβελώνη δήλωσε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή της:

 

«Η μέγιστη δυνατή ασφάλεια στους δρόμους αλλά και στον αέρα, αποτελεί πρόκληση και υποχρέωση για πολιτεία και πολίτες. Οι επιπτώσεις της μειωμένης οδικής ασφάλειας όπως και της ασφάλειας πτήσεων, μπορεί να είναι δραματικές και συνιστούν επομένως σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. 

 

Είναι τραγικό αυτό που ζούμε όλοι μας κάθε φορά που ακούμε για τα αεροπορικά δυστυχήματα. Τα αεροπορικά ατυχήματα που συμβαίνουν και χάνονται ανθρώπινες ζωές, μειώνουν συνεχώς το πολύτιμο και αναντικατάστατο δυναμικό της πατρίδα μας, περιορίζοντας τη μαχητική υπεροχή και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Για το λόγο αυτό και με δεδομένο ότι, η ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων αποτελεί πρωτεύοντα στόχο, είναι επιτακτικό να εστιάσουμε την προσοχή μας στον τομέα της Πρόληψης και ιδιαίτερα στα όρια των δυνατοτήτων του προσωπικού και των αεροπορικών μέσων διότι η πρόληψη των ατυχημάτων είναι καθήκον όλων μας.

 

Η χώρα μας, ενώ εμφανίζει μικρή θνησιμότητα από τα τροχαία σε σχέση με άλλους παράγοντες (π.χ. χρόνια νοσήματα), παρουσιάζει μια από τις μεγαλύτερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο θνησιμότητα στους δρόμους της. Για κάποιες ηλικιακές κατηγορίες μάλιστα, τα τροχαία αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου. Επομένως δεν έχουμε την πολυτέλεια να επαναπαυόμαστε. Η απώλεια ακόμα και μιας ανθρώπινης ζωής στους δρόμους αλλά και στην εναέρια κυκλοφορία, δεν είναι αποδεκτό ενδεχόμενο. Γι’ αυτό επιβάλλεται συνεχής εγρήγορση και αποτελεσματικές δράσεις. 

 

Με αυτά τα λόγια, θα ήθελα να αφήσω τους ειδικούς να αναφερθούν με γνώση και λεπτομέρεια στις πτυχές του δυσεπίλυτου αυτού προβλήματος. Κλείνοντας, σας εύχομαι κάθε επιτυχία στη διοργάνωση της διημερίδας και σας ευχαριστώ που μου δώσατε τη δυνατότητα να βρίσκομαι κοντά σας».

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform