Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 10/08/2017

 

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ - ENTERPRISE GREECE, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 

 

Σε νέα συζήτηση με μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), με αντικείμενο τη φορά αυτή την Αναπτυξιακή Προοπτική - Enterprise Greece, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης διεθνών συνεργασιών σε θέματα Τουρισμού - Τουρισμός πόλεων, συμμετείχε ο βουλευτής της Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης, παρουσία της αρμοδίου Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά.

 

O βουλευτής χαιρέτισε τα εγκαίνια της καινοτόμου διαδικασίας, συνεργασίας των μελών της Πα.Δ.Ε.Ε με τις Διαρκείς και Μόνιμες Ειδικές Επιτροπές του ελληνικού Κοινοβουλίου, προκειμένου να ανταλλάσσονται απόψεις επί συγκεκριμένων θεματικών ενοτήτων με αρμόδιους Υπουργούς, Υφυπουργούς και αναπληρωτές Υπουργούς της ελληνικής Κυβέρνησης, Προέδρους των Επιτροπών, Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων, με τη συμμετοχή και ομογενών Υπουργών και βουλευτών, ενώ μετά τον χαιρετισμό τοποθετήθηκε και σε ευκαιρίες ανάπτυξης, του τουριστικού κλάδου για περιοχές της Β. Ελλάδας και δη της Μακεδονίας.

 

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Λαζαρίδης ανέφερε:

 

«…Από πλευράς των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, να καλωσορίσω τα απόδημα αδέλφια μας και να σας ευχαριστήσω για τις προτάσεις, τις οποίες καταθέσατε.

 

Από την μεριά μου, σας καταθέτω τη συγκίνηση για την πατριωτική σας φλόγα και την βαθιά αγάπη που νιώθετε για την πατρίδα.

Κυρία Υπουργέ, θα ήθελα να σας συγχαρώ και εσάς προσωπικά και όλη την Κυβέρνηση, διότι πραγματικά καταρρίπτετε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Πράγματι φέτος θα έχουμε ρεκόρ αφίξεων, αλλά θα συνεχίσω λίγο διαφορετικά.

 

Άκουσα, προηγουμένως, έναν απόδημο αδελφό, ο οποίος έκανε αναφορά για την περιφέρεια και θα ήθελα να σας πω ότι οι αποκεντρωμένες περιφέρειες δημιουργούν κάποιες, μη εύλογες, καθυστερήσεις. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί οι περιβαλλοντικές μελέτες, στοιχείο απαραίτητο για την έγκριση  τουριστικών μονάδων και υποδομών, χαρακτηρίζονται από έναν ελάχιστο χρόνο περαίωσης, από 6 έως 8 μήνες.

 

Στην κεντρική Μακεδονία, δε, κυρία Υπουργέ, ξεπερνάμε τα δύο χρόνια. Μιλάμε για απίστευτα φαινόμενα, κάτι το οποίο πρέπει να δείτε.

 

Επιπρόσθετα, όμως να αναφέρω κάτι σημαντικό, ότι καταφέρατε να διευρυνθεί η τουριστική σεζόν, σημαντικό για εμάς από τη Β. Ελλάδα η διεύρυνση αυτή. 

 

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να τοποθετηθώ σχετικά με ένα ειδικό και εναλλακτικό είδος, τον ιαματικό τουρισμό. Στη Μακεδονία υπάρχουν πάρα πολλές περιοχές με ιαματικά νερά και λασπόλουτρα, τα οποία θα μπορούσατε να τα δείτε και να τα αξιολογήσετε. Γνωρίζω το ενδιαφέρον σας για τα εναλλακτικά είδη τουρισμού και την ευαισθησία σας. Αυτές τις περιοχές οφείλουμε να τις προβάλουμε περισσότερο, σας ευχαριστώ».

 

2

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform