Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 31/07/2017

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 

 

Η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη παρέστη την Κυριακή 30 Ιουλίου στις επετειακές εκδηλώσεις με αφορμή το Ολοκαύτωμα της Αγχιάλου Μαγνησίας καταθέτοντας στεφάνι εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

 

Μέτα το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης και της κατάθεσης στεφάνων η κ. Χρυσοβέλωνη δήλωσε:

 

«Η 30η Ιουλίου είναι μία φορτισμένη ημέρα για την ιστορία της Νέας Αγχιάλου, είναι μία ημέρα που ανασύρει από την συλλογική μνήμη των Αγχιαλιτών οδυνηρές αναμνήσεις, αφού είναι συνδεδεμένη με την καταστροφή της γενέτειρας των πρώτων κατοίκων αυτής της πόλης, της Αγχιάλου της Μαύρης Θάλασσας. Την 30η Ιουλίου του 1906 η Αγχίαλος του Εύξεινου Πόντου, πυρπολήθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς, παραδομένη στο μίσος των Βουλγάρων εθνικιστών, ως αποτέλεσμα του σχεδίου προσάρτησης της Ανατολικής Ρωμυλίας από το Βουλγαρικό κράτος.

 

Ωστόσο, παρά τις αντίξοες συνθήκες, η αδάμαστη θέληση των προσφύγων να δημιουργήσουν την νέα τους πατρίδα, η εργατικότητά τους και η αγάπη τους για την ζωή, είχαν σαν αποτέλεσμα η Νέα Αγχίαλος να αποκτά ζωή και να μεγαλώνει.

 

Η ιστορία της Αγχιάλου και των ανθρώπων της έχει καταγραφεί σε σημαντικό βαθμό από ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα της παλαιάς Αγχιάλου και στη συνέχεια από σύγχρονους Αγχιαλίτες που κατέγραψαν και την ιστορία της Νέας Αγχιάλου. Τιμώντας την μνήμη των προσφύγων και ιδρυτών της πόλης, αποτίουμε με ευλάβεια φόρο τιμής σε όλους τους Αγχιαλίτες που αγωνίστηκαν αδιάκοπα, με πείσμα και με γενναιότητα και κατάφεραν να έχουν ψηλά την Αγχίαλο στην πορεία της ιστορίας».

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform