Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 15/07/2017

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

 

15 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974: ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

 

 

«Η επέτειος του Πραξικοπήματος της Κύπρου στρέφει τη θύμησή μας σε γεγονότα που ο καθένας μας εύχεται να μην επαναληφθούν.

 

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την προάσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, αλλά και για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Με βαθιά περίσκεψη και επίγνωση του χρέους μας, 43 χρόνια μετά το 1974, με νωπές ακόμα τις μνήμες και ανεπούλωτα τα τραύματα του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής που έγινε λίγες ημέρες μετά, στις 20 Ιουλίου του ’74, τιμούμε τη μνήμη εκείνων που θυσιάστηκαν για τη δημοκρατία και την ελευθερία της πατρίδας.

 

Αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση του αγώνα, τη λήξη της παράνομης τουρκικής κατοχής και την επανένωση του νησιού με ειρήνη, προσήλωση στην ελευθερία και στη δημοκρατία, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου, επιδιώκοντας μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, για μία και αδιαίρετη κυριαρχία.

 

Η επέτειος της 15ης Ιουλίου πρέπει να μας θυμίζει ότι ένας είναι δρόμος για την Ελλάδα και την Ευρώπη: αυτός της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης».

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform