Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 07/07/2017

 

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

 

 

Τον σημαίνοντα ρόλο της αποκατάστασης της λειτουργίας των συχνοτήτων της ΕΡΤ για τον Ελληνισμό της Διασποράς, μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ, που έγινε τον Ιούνιο του 2013, ανέλυσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

 

Οι συμπατριώτες μας ζουν, εργάζονται και διαπρέπουν στο εξωτερικό και με περηφάνια διατηρούν την ελληνική τους ταυτότητα. Η ΕΡΤ τούς βοηθά σε αυτό με τη συνδρομή εικόνας, μουσικής, και λόγου, σημαντική για να βοηθήσει να διατηρήσουν τα ελληνόπουλα όπου γης την Εθνική τους ταυτότητα και τους δεσμούς τους με την παράδοση.

 

Ο Γιώργος Λαζαρίδης δήλωσε: «…οι ομογενείς μας, πράγματι, χρειάζονται την ενημέρωση και την επαφή με την Ελλάδα και η ΕΡΤ είναι η πραγματική επαφή με την Ελλάδα από όλες τις πλευρές, είτε ό,τι έχει να κάνει την ενημέρωση, για τα οικονομικά και πολιτικά θέματα, είτε με την παράδοση».

 

Επίσης, σχετικά με τη συνεργασία της ΕΡΤ με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και συμβουλευτικό εργαλείο του Υπουργείου Παιδείας, για συμπαραγωγή μιας πρωτότυπης σειράς εκμάθησης της ελληνικής που θα προβάλλεται δίχως γεωγραφικούς περιορισμούς, ο βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τόνισε ότι η ψηφιακή αυτή καινοτομία θα αποτελέσει το σημαντικότερο εργαλείο για να προβληθεί, να εισακουστεί και να διδαχθεί η νέα ελληνική.

 

«…Η πρωτοβουλία αυτή βοηθάει τα μέγιστα, ειδικά, σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου δεν είναι εύκολο να σταλούν δάσκαλοι στο εξωτερικό. Μέσω της τηλεόρασης και των επιμορφωτικών της προγραμμάτων, τα ελληνόπουλα που βρίσκονται στο εξωτερικό έρχονται σε επαφή με την ελληνική γλώσσα και με λογοτεχνικά κείμενα, όπου ενσωματώνονται και ενσωματώνονται λέξεις και νοήματα που γενικά γοητεύουν με τις ελληνικές αξίες, την πολυχρωμία του ελληνικού τοπίου και την αγωνιστικότητα του ελληνισμού».

 

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Ζουράρις, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform