Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 23/06/2017

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

 

 

Στις εργασίες της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων συμμετείχε σήμερα ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Λαζαρίδης για σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα με το οποίο και μεταξύ άλλων ανοίγει ο δρόμος για εκλογές στην ΕΠΟ και αποφυγή ευρωπαϊκού αποκλεισμού.

 

Ο κος Λαζαρίδης σχολίασε ως σημαντική τη δυνατότητα σύγκλισης, συγκρότησης και λειτουργίας γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ, ώστε να ψηφιστούν οι απαιτούμενες καταστατικές τροποποιήσεις, ανοίγοντας ουσιαστικά δρόμο για την εκλογική διαδικασία, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία, παρουσία του Υφυπουργού κου Βασιλειάδη, να αναφερθεί στην άνιση αντιμετώπιση των ομάδων της Θεσσαλονίκης από τα αρμόδια όργανα, την μη τήρηση επί ίσοις όροις των κανονισμών και τις επικίνδυνες παθογένειες του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

 

«Είπα προηγουμένως για το μεγάλο ασθενή, όταν συζητήσαμε για το επίκαιρο του νομοσχεδίου, για το ποδόσφαιρο και κάποιοι συνάδελφοι έδειξαν την απορία τους. Τώρα, θα μιλήσω για ένα - δυο φαινόμενα, τα οποία επιβεβαιώνουν, αυτό το οποίο επικαλέστηκα προηγουμένως. 

 

Κύριε Υπουργέ, πρέπει να μπει βαθιά το μαχαίρι όσον αφορά το ποδόσφαιρο, καθώς και τα υπόλοιπα αθλήματα, όπου συμβαίνουν φαινόμενα τραγικά. 

 

Από την περιφέρεια, εδώ και πολλές 10ετίες βιώνουμε στο πετσί μας αυτό που λέγεται αδικία. Και μιλώ για τη Θεσσαλονίκη, για τη Μακεδονία, συγκεκριμένα μιλάω για τις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ και ΗΡΑΚΛΗΣ, οι οποίες αδικούνται εδώ και 10ετίες, προκειμένου να ευνοηθούν οι τρεις ομάδες του κέντρου, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. 

 

Να γίνω πιο συγκεκριμένος σε αυτό που θέλω να αναφερθώ σήμερα. Στη φετινή σεζόν 2016 - 2017, ο ΗΡΑΚΛΗΣ τερμάτισε 12ος στις 16 ομάδες, εξασφαλίζοντας την παραμονή του. Πριν από ένα μήνα για μία οικονομική διαφορά, την οποία είχε ο ΗΡΑΚΛΗΣ με ένα ποδοσφαιριστή του, έβγαλε απόφαση η SUPER LEAGUE και του αφαιρεί τρεις βαθμούς, με αποτέλεσμα ο ΗΡΑΚΛΗΣ να υποβιβάζεται κατηγορία. Κάτι το οποίο, όμως δεν προβλέπεται και το άδικο αυτής της απόφασης αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ προσέφυγε στο αρμόδιο διαιτητικό δικαστήριο, το οποίο απαρτίζεται από εν ενεργεία δικαστές. Η απόφαση που βγήκε ήταν καταπέλτης. Δικαιώθηκε ο ΗΡΑΚΛΗΣ 5 - 0. Όλοι οι δικαστές τον δικαίωσαν. Συνεχίζει η SUPER LEAGUE και την επόμενη εβδομάδα θέλει να επικυρώσει τη βαθμολογία, επικυρώνοντας τον ΗΡΑΚΛΗ στην τελευταία θέση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να συνεχίσει παρά το γεγονός ότι δικαιώθηκε δικαστικά. Δηλαδή, μιλάμε για παράλογα πράγματα.

 

Λέμε τώρα, ποιος θα μας σώσει από τους φύλακες, δηλαδή, από αυτούς που ανέλαβαν την ομαλή διεξαγωγή και να τηρήσουν τους κανόνες. Εδώ, βλέποντας κανείς τους κανονισμούς, οι οποίοι διέπουν από το πώς θα λειτουργήσουν αυτά και πώς θα διεκπεραιώνονται αυτές οι υποθέσεις, οι αντιδικίες κ.λπ., καταλαβαίνει, ότι η ποινή που προβλέπεται γι’ αυτές τις περιπτώσεις, είναι απαγόρευση μεταγραφών παικτών. Συγκεκριμένα επιτρέπεται μια μεταγραφή παίκτη άνω των 23 ετών, δύο ανανεώσεις και απεριόριστες μεταγραφές Ελλήνων παικτών κάτω των 23 ετών. Που προβλέπεται υποβιβασμός ομάδας; Πουθενά. Άρα, πρέπει να ληφθεί κάποιο μέτρο, κύριε Υπουργέ. 

 

Τώρα κάτι άλλο. Βγήκε χθες μια απόφαση όσον αφορά τον ΠΑΟΚ. Τιμωρεί τον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια με την ΑΕΚ. Εγώ, ήμουν παρών στον τελικό του κυπέλου και είχα μαζί και το γιο μου 12 ετών και ήμουν αυτόπτης μάρτυρας. Έχω ιδία αντίληψη για τα γεγονότα. Πράγματι, έφταιγαν οι συγκεκριμένοι οπαδοί και από τις δυο ομάδες. Ο μεν ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με επτά αγωνιστικές, η δε ΑΕΚ με τρεις αγωνιστικές. 

 

Τα επεισόδια τα δημιούργησαν οι φίλαθλοι και από τις δύο ομάδες. Αν τιμωρήθηκε η ΑΕΚ με τρεις αγωνιστικές, πρέπει να τιμωρεί και ο ΠΑΟΚ με τρεις αγωνιστικές. Εάν θεωρείται δίκαιο, ότι ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με 7 αγωνιστικές, πρέπει τότε να τιμωρηθεί και η ΑΕΚ με επτά αγωνιστικές. Εδώ έχουμε τρελαθεί τελείως. Δηλαδή, δεν τηρούνται ούτε κάποιοι κανόνες λογικής στο πώς εφαρμόζεται η αθλητική δικαιοσύνη.

 

Για αυτό σας λέω, κύριε Υπουργέ, πρέπει κάποια στιγμή να θέσουμε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων.

 

Πέρυσι είχα κάνει μία επερώτηση για το θέμα της εξυγίανσης, ότι πρέπει κάποια στιγμή να το πάρουμε απόφαση και να προχωρήσουμε στην εξυγίανση του αθλητισμού. Μιλάμε τώρα για το ποδόσφαιρο, γιατί εκεί γίνονται τα πιο τραγικά επεισόδια.

 

Γνωρίζετε ότι ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται η αθλητική δικαιοσύνη τροφοδοτεί ακριβώς τη βία. Από τη μια έχουμε τη βία, δηλαδή, τα επεισόδια που προκαλούν οι χούλιγκανς και τα οποία, τα καταδικάζουμε όλοι, αλλά από την άλλη έχουμε και τους ηθικούς αυτουργούς, αυτοί, οι οποίοι δίνουν την αφορμή για να δημιουργούνται αυτά τα επεισόδια. Οι ηθικοί αυτουργοί είναι αυτοί, οι οποίοι εφαρμόζουν την αθλητική δικαιοσύνη και τους κανόνες, εν πάση περιπτώσει, διεξαγωγής των πρωταθλημάτων με αυτό τον τρόπο και από την άλλη είναι οι φυσικοί αυτουργοί, οι χούλιγκανς. 

 

Κύριοι συνάδελφοι, να με συγχωρέσετε για τον τόνο μου, αλλά έχει ξεχειλίσει η αδικία στην περιφέρεια και ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Εμείς συνηθίσαμε, πλέον, αυτή την αδικία, αλλά δεν θέλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας αυτό το πράγμα. Θέλουμε επιτέλους τα παιδιά μας να πηγαίνουν στο γήπεδο και να ξέρουν, ότι θα δουν την αγαπημένη τους ομάδα, να παίζει ποδόσφαιρο με την ομάδα των Αθηνών με ίσους κανόνες χωρίς να ευνοείται κάποιος από τη διαιτησία.

 

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στα κορίτσια της Εθνικής του μπάσκετ, που μας έκαναν υπερήφανους, αλλά και στο σύνολο της ομάδας, σε όλους τους συντελεστές, προπονητικό teαm, βοηθούς κ.λ.π. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί μας έκαναν υπερήφανους και μας συγκίνησαν».

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform