Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 21/06/2017

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΜΕΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ»

 

 

Σε αποστολή στη Βηρυτό, στις 17-19 Ιουνίου 2017, για τη σύγκληση συνδιάσκεψης όλων των εκπροσώπων των γενοκτονημένων ιστορικών λαών της Μικράς Ασίας, παρέστη ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γ. Λαζαρίδης.

 

Εκπρόσωποι των λαών αυτών, συναντήθηκαν ήδη τους προηγούμενους μήνες στο Βερολίνο και στο Παρίσι και κατέληξαν στη σύνταξη των συμπερασμάτων, για την ίδρυση διεθνούς οργάνωσης με στόχο την ίδρυση του «ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ» ή «AMP ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ». 

 

Σκοπός είναι η δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου, το οποίο θα συνεργάζεται, ώστε να ασκηθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην Τουρκία μέσω παρεμβάσεων σε Διεθνείς Οργανισμούς και κινητοποίηση της διασποράς των λαών αυτών. 

 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν πολιτικοί, διπλωμάτες, νομικοί, ιστορικοί, ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.α., προκειμένου να ιδρυθεί ο φορέας. Η πρωτοβουλία ανήκει στους Αρμένιους, οι οποίοι χρηματοδοτούν και την όλη προσπάθεια. 

 

Στο χαιρετισμό του ο Βουλευτής σημείωσε συνοπτικά τα ακόλουθα:

 

• Ότι είναι σημαντικό να παρακολουθούμε και να συμμετέχουμε στις εξελίξεις που διαμορφώνονται στο διεθνές περιβάλλον προκειμένου να πετύχουμε την δικαίωση των ιστορικών μας δικαίων. 

• Κάθε πρωτοβουλία για την ιστορική αλήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για την αποκατάσταση της μνήμης ανθρώπων που βίωσαν πόνο, διώξεις, βάσανα, σφαγές και εκτοπισμούς. 

• Πρέπει να διατυπώνουμε με θάρρος τις απόψεις μας και να τις παραθέτουμε, όχι μόνο με τα αυτονόητα τεκμήρια και πειστήρια, αλλά και με την κατάλληλη επιχειρηματολογία. 

• Να καταθέτουμε ρεαλιστικές προτάσεις που υλοποιούνται και να αναπτύσσουμε στρατηγικές επίλυσης των προβλημάτων που αναδύονται ώριμα μπροστά μας. 

• Συντάσσομαι με ανθρωπιστικές και πολιτικές προϋποθέσεις στη μεγάλη και ιστορική αυτή πρωτοβουλία, για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, καθώς και την αναγνώριση των προγόνων μας που χάθηκαν άδικα και βίωσαν πρωτόγνωρες καταστάσεις.

• Είναι απόλυτη ανάγκη, ο καθένας μας να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ευθύνης του.

• Χρειάζεται μια διεθνής καθολική κινητοποίηση, σε προσωπικό, πολιτικό, ηθικό και κοινωνικό επίπεδο. Χρειάζεται να αξιοποιηθούν όλες οι δυνάμεις τις οποίες διαθέτουν οι κατατρεγμένοι λαοί που έζησαν τη δική τους Γενοκτονία. Επιστήμονες, ιστορικοί, απλοί άνθρωποι που βίωσαν τα γεγονότα και τα μετέδωσαν στα παιδιά τους.

• Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η ενασχόληση με ιστορικά θέματα, είναι φωτεινός δρόμος για το μέλλον της ανθρωπότητας, έτσι ώστε κανένας λαός, να μη βιώσει ξανά τη θηριωδία της Γενοκτονίας.

• Η συγκρότηση ισχυρών διεθνών οργανώσεων, δείχνει να αποτελεί μια τολμηρή ρήξη και μια μεγάλη ευκαιρία για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Όπως έδειξαν και τα παραδείγματα άλλων χωρών που κέρδισαν την αναγνώριση της ιστορικής μνήμης, της διεθνούς καταξίωσης του ολοκαυτώματος και πολλών άλλων, τραγικών δυστυχώς γεγονότων, η πίεση σε διεθνές επίπεδο αποφέρει αποτελέσματα, ενισχύει και επιταχύνει την αλλαγή ιδεών και απόψεων. 

• Η συγκεκριμένη προσπάθεια, δεν υστερεί σε έμπνευση, όραμα, συμμετοχή αξιόλογων ανθρώπων, σε μια προοδευτική προοπτική, για μεγάλες και δύσκολες ενέργειες. 

• Τέλος, χρειάζεται Σχεδιασμός, προγραμματισμός και κατοχύρωση της διοικητικής αυτοτέλειας, της οργάνωσης που θα ιδρυθεί, σε όλο το φάσμα λειτουργίας. Η αντικειμενική πολιτική όλων των ενεργειών για την επίτευξη των στόχων που θα τεθούν, χρειάζεται το σύστημα επιλογής και εξέλιξης της ύπαρξης μιας ισχυρής διεθνούς οργάνωσης. 

• Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε όλοι συνοδοιπόροι στην κοινή πορεία για την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου, ενός ιδανικού για την πρόοδο και την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. 

 

Ακολουθεί το Βίντεο του Χαιρετισμού

 

https://www.youtube.com/watch?v=UqcQ0dFLvzs

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform