Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 08/05/2017

 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 72 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

 

 

«O Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πολέμους της ανθρωπότητας ο οποίος έληξε έχοντας νικητές αλλά όχι κερδισμένους. Είναι ο πρώτος πόλεμος που οι υπεύθυνοι καταδικάστηκαν ως εγκληματίες πολέμου. Με γνώμονα τις θυσίες και τον πόνο των συνανθρώπων μας, τιμούμε τη γενιά του αλβανικού έπους, τους ήρωες στη μάχη της Κρήτης και του Γοργοποτάμου, τους αγωνιστές σε όλη την Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή, όλους εκείνους που πολέμησαν και αντιστάθηκαν, που μαρτύρησαν στα βασανιστήρια των δυνάμεων κατοχής. Αυτούς που πέρασαν από την κόλαση των στρατοπέδων συγκέντρωσης, όλους τους μαχητές που κράτησαν ψηλά τη σημαία της ελευθερίας και της πατρίδας μας. Οι καιροί είναι δύσκολοι, οι κίνδυνοι υπαρκτοί, αλλά και η ελπίδα, θέλουμε να πιστεύουμε, ζωντανή. Το ενδιαφέρον της χώρας μας εστιάζεται στην εγκαθίδρυση ειρήνης και σταθερότητας, μέσω της θεμελίωσης ενός κράτους δικαίου, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αρχής του απαραβίαστου των συνόρων.

 

Αυτός είναι ο ρόλος που μας επιφυλάσσει η Ιστορία και η θέση μας στον Ευρωπαϊκό χάρτη. Καλούμαστε να παίξουμε ρόλο πρωταγωνιστικό στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη, διασφαλίζοντας και θωρακίζοντας ταυτόχρονα τα εθνικά μας δίκαια και συνάμα να δώσουμε την υπόσχεση για συνέχιση της προάσπισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε όλο τον κόσμο.

 

Έχοντας στο νου μας ότι η διατήρηση της Ιστορίας μας, αποτελεί επιταγή στην οποία έχουμε υποχρέωση να υποκλινόμαστε, αποδίδουμε φόρο τιμής σε όλους αυτούς αγωνίστηκαν για το υπέρτατο αγαθό: την ελευθερία μας!».

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform