Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 30/03/2017

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

 

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για θέματα της αρμοδιότητάς του, πραγματοποίησαν ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτης Σγουρίδης και ο τομεάρχης για την Ενέργεια και το Περιβάλλον, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης.

 

Συζητήθηκε αρχικά το πρόβλημα με τις χρήσεις γης του κλάδου των φαρμακαποθηκών, όπως αυτό προέκυψε με το Νόμο 4269/2014.

 

Ο Γ. Λαζαρίδης ανέφερε πως η πλειοψηφία των φαρμακαποθηκών λειτουργούν και στεγάζονται σε κτίρια εντός των πόλεων, αλλά σε περίπτωση που εφαρμοστούν οι χρήσεις γης ως έχουν και δεν εξαιρεθούν οι εν λόγω επιχειρήσεις, πρέπει να μεταφερθούν εκτός ορίων της Γενικής κατοικίας. 

 

Η απομάκρυνσή τους σε ειδικές ζώνες αποθηκών -χονδρεμπορίου θα σημάνει καθυστερήσεις στο δίκτυο διανομής των φαρμάκων, χειρότερη εξυπηρέτηση των ασθενών και σημαντική επιβάρυνση για τους φαρμακοποιούς και τους πελάτες - ασθενείς, αυτών.

 

Από τη στιγμή που οι φαρμακαποθήκες δεν προκαλούν περιβαλλοντική επιβάρυνση στον αστικό ιστό, μιας και εμπορεύονται έτοιμα προϊόντα και η μοναδική τους ανάγκη είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, υπάρχει η δέσμευση από τον Υπουργό για την διευθέτηση του ζητήματος.

 

Εν συνεχεία, οι 2 πλευρές συζήτησαν διεξοδικά το θέμα των Δασικών Χαρτών, τις περιπτώσεις αποκατάστασης ιδιωτικών εκτάσεων που φαίνονται ως δασικές ή αναδασωτέες, με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ να προτείνουν τησυμβολή των κτηματολογικών πινάκων των Δήμων και παλαιών κοινοτήτων, στους οποίους χαρακτηριστικά αναγράφονται εκτάσεις και χρήσεις γης για πληθώρα περιπτώσεων και σε βάθος χρόνου (προ του έτους 1945), για την ορθή διευθέτηση των περιπτώσεων ενστάσεων από τους πολίτες.

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προκρίνουν την πρόταση αυτή, καθώς πιστεύουν πως θα συμβάλλει την επίλυση του ως άνω ζητήματος.

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform