Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 17/03/2017

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Α.Σ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

 

 

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, στο γραφείο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη με αντιπροσωπεία της Ένωσης Συνεταιρισμένων Ξάνθης, κατόπιν πρωτοβουλίας του τομεάρχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τον πρωτογενή τομέα, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργου Λαζαρίδη, για την επίλυση ζητημάτων που άπτονται του συνεταιριστικού κλάδου, με συμμετοχή των συνεργατών όλων των πλευρών.

 

Ο Πρόεδρος των Συνεταιρισμένων αγροτών Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Χατζηελευθεριάδης έθεσε διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και περιέγραψε τη δυναμική και την εξωστρέφεια των μελών του Συνεταιρισμού.

 

Ο Υφυπουργός κ. Β. Κόκκαλης, εξήρε το σημαντικό έργο του Συνεταιρισμού στον τομέα των εξαγωγών, καθώς και στην προσφορά θέσεων εργασίας και έθεσε στους παρευρισκόμενους το νέο προσανατολισμό, που δίνεται στις παραδοσιακές ελληνικές καλλιέργειες.

 

Η λανθασμένη αγροτική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, η οποία έβλαψε τον αγροτικό τομέα, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της γεωργίας και την εγκατάλειψη της υπαίθρου από τους κατοίκους της, «αναγκάζει» την νέα ηγεσία του Υπουργείου να προτείνει εκ νέου κίνητρα στους αγρότες - παραγωγούς να συνεταιριστούν και να ενταχθούν στα προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Με θετική διάθεση οι συνεταιριστές, άκουσαν για το πλάνο ενίσχυσης των υπό σύσταση Αγροτικών Συνεταιρισμών, των Ομάδων Παραγωγών και των Αγροτικών Συνεταιριστικών Συμπράξεων, μέσω των επιδοτήσεων στα επενδυτικά τους σχέδια, ενώ λύση προτάθηκε και στους ήδη ιστάμενους Συνεταιρισμούς, της συγχώνευσης 2 ή περισσοτέρων, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους, με την δυνατότητα φοροαπαλλαγής να φτάνει το 70%, εφόσον επιλέξουν μια τέτοια σύμπραξη.

 

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Λαζαρίδης δήλωσε πως η ενίσχυση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε τομείς, όπως ο αγροδιατροφικός είναι βαρύνουσας σημασίας, αρκεί βέβαια να στηριχθεί από τους ίδιους τους παραγωγούς. Η δύναμη του αγρότη, άλλωστε, είναι η μεγάλη παραγωγή και κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μόνον στο πλαίσιο του συνεργατισμού, με απόλυτη συνέχεια και συνέπεια.

 

Η συνάντηση, που έγινε σε καλό κλίμα, με αμοιβαία κατανόηση στα θέματα που ετέθησαν, έκλεισε με την πρόταση, μετά από πρωτοβουλία του Υφυπουργού, για την οργάνωση ημερίδας ενημέρωσης, στο Νομό Ξάνθης, των παραγωγών για τα νέα προγράμματα Αγρ. Ανάπτυξης και τα κίνητρα για να ενταχθούν σε συνεταιρισμούς, τις δυνατότητες χρηματοδότησης προωθητικών ενεργειών και λοιπές ενέργειες.

 

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform