Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 03/03/2017

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΜΑΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΣΕ ΚΥΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

 

 

Με αντιπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα Μάνης κατά των δασικών χαρτών συναντήθηκαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, ο αντιπρόεδρος του Κινήματος Παναγιώτης Σγουρίδης, ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης και ο γραμματέας του Κινήματος Θύμιος Δρόσος παρουσίασαν την τροπολογία που κατέθεσε η Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την οριστική επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος αναδάσωσης στις αγροτικές εκτάσεις καθώς και στις εκτάσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ. 

 

Στην τροπολογία προβλέπονται τα εξής:

 

1. Διπλασιάζεται η προθεσμία υποβολής ενστάσεων (από τις 60 στις 120 ημέρες) κατά των δασικών χαρτών.

2. Προβλέπεται η ανάκληση από τη Διοίκηση όλων των πράξεων αναδάσωσης που αφορούν αγροτικές εκτάσεις, ΧΩΡΙΣ έξοδα και ενστάσεις από τους ενδιαφερομένους ιδιοκτήτες.

3. Επίσης προβλέπεται ότι οι εκτάσεις που είναι ενταγμένες στο σύστημα ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, θεωρούνται αγροτικές, προϋφιστάμενες μάλιστα του έτους 1975.

 

Οι αντιπρόσωποι της επιτροπής εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους για την κατάθεση της τροπολογίας. Ταυτόχρονα, οι κάτοικοι της Μάνης ζήτησαν σε ότι αφορά την κύρωση των δασικών χαρτών να μην χρησιμοποιούνται μόνο οι αεροφωτογραφίες, οι οποίες όπως τόνισαν δεν αποτυπώνουν με ευκρίνεια τις αγροτικές και τις δασικές εκτάσεις, αλλά να πραγματοποιείται και επιτόπια αυτοψία από τις αρμόδιες αρχές των κατά τόπους Δήμων.

 

Η τροπολογία έλαβε τον υπ’ αριθμ. Πρ. 943/60-01.03.2017 και εισήχθη από τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργο Λαζαρίδη και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για Κύρωση Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν για συνεργασία στον τομέα της γεωργίας. 

 

Η τροπολογία αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια, προς συζήτηση και ψήφιση.

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform