Δελτία Τύπου Γενικού Γραμματέα
Δελτίο τύπου 24/04/2017

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΔΡΟΣΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 102η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝo

 

 

Ο Γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ευθύμιος Δρόσος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Νεολαίας του Κινήματος Κωνσταντίνο Καράμπελα και τον Διευθυντή του Γραφείου του και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Αλέξανδρο Γεωργίου, εκπροσώπησε τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ στις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 102 ετών από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

 

Η κεντρική πολιτική εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος και η Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Παλλάς παρουσία του Αρμένιου Πρέσβη στην Ελλάδα, καθώς και εκπροσώπων της Κυβέρνησης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Περιφέρειας Αττικής και άλλων φορέων και συνδυάστηκε με τη συμπλήρωση 30 ετών από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για τη μνήμη του 1,5 εκατομμυρίου καταγεγραμμένων Αρμενίων που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους τη διετία 1915-1917. 

 

Ο ελληνικός και ο αρμενικός λαός συνδέονται με μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας, ιστορικούς, πολιτισμικούς και θρησκευτικούς.

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε δίπλα στο λαό της Αρμενίας και στον αγώνα που δίνει για την καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform