Δελτία Τύπου Γενικού Γραμματέα
Δελτίο τύπου 12/01/2017

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 1944 ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

 

Το παρών εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝΕΛΛΗΝΩΝ ως Γενικός Γραμματέας έδωσε στο ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα του βομβαρδισμού του Πειραιά στις 11 Ιανουαρίου 1944, ο Γιάννης Μοίρας. Ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος παρακολούθησε τη δέηση στον Ιερό Ναό του νεκροταφείου «Η Ανάσταση» και την τελετή απόδοσης τιμών στα θύματα στο μνημείο που βρίσκεται εντός του χώρου του νεκροταφείου και συνομίλησε επί αρκετή ώρα με τους συγγενείς και απογόνους των θυμάτων και με άλλους πολίτες που τίμησαν τη μέρα και το γεγονός.

 

Σε σύντομη δήλωσή του σε τοπικά ΜΜΕ ο Γιάννης Μοίρας είπε: «Πρόκειται για μία από τις πολλές σελίδες τραγωδίας στο βιβλίο της Ιστορίας της Ελλάδας και του Πειραιά τα χρόνια της Κατοχής, όπου μέρος της πόλης ισοπεδώθηκε και εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ένα συμμαχικό βομβαρδισμό που είχε στόχο τον κατακτητή, αλλά τελικά έπληξε τους κατακτημένους. Είναι χρέος όλων μας, εντός σχολικών αιθουσών και εκτός, να μεταλαμπαδεύουμε στις νέες γενιές τις ιστορικές θύμησες και τα γεγονότα και θα ήταν καλό έστω και εκτός ύλης οι εκπαιδευτικοί να το φροντίζουν αυτό. Ας μείνει αιώνια, όχι μόνο στους άμεσους συγγενείς και τους απογόνους, αλλά και στον πειραϊκό και τον ελληνικό λαό, η μνήμη αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν μονομιάς τόσο άδικα. Δυστυχώς, στους πολέμους υποφέρουν και χάνονται πάντα οι λαοί, άλλοτε από εχθρικά πυρά και άλλοτε από φίλια».

 

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform