Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Δελτίο τύπου 21/09/2017

 

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ

 

 

Προτάσεις για την διαχείριση και αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό από τη βύθιση του Δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», κατέθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Περιβάλλοντος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Γιώργος Λαζαρίδης.

 

Αρχικά, ο βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αναφέρθηκε στην αγωνία όλων για την ορθή διαχείριση του προβλήματος, την προστασία των θαλασσών μας και μετέφερε ένα σημαντικό ερώτημα, για την πορεία της απορρύπανσης των ακτών και του θαλάσσιου οικοσυστήματος του τμήματος στον Αργοσαρωνικό.

 

Η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι γιγαντιαία, για την αντιπολίτευση όμως δεν παύει να είναι ένα ακόμη σημείο πολιτικών αντεγκλήσεων που δίχως ίχνος αυτοκριτικής, ρίχνει τα βέλη της στους πολιτικούς προϊσταμένους του αρμόδιου Υπουργείου.

 

Ο Γιώργος Λαζαρίδης φυσικά, έφερε το ζήτημα στην ορθή βάση, μιλώντας για αστοχία των προηγούμενων κυβερνήσεων να φέρουν νομοθετική ρύθμιση που να ορίζει τα όρια ηλικίας των πλοίων και την εύρυθμη ναυσιπλοΐα αυτών στις Ελληνικές θάλασσες, εγκαλώντας την αντιπολίτευση στην τάξη.

 

Επί των ημερών τους ψηφίστηκαν, άλλωστε, οι νόμοι που δίνουν το δικαίωμα σε  μονοπύθμενο πλοίο του 1972 να κυκλοφορεί, καταργώντας το όριο ηλικίας των πλοίων. Είναι ακόμη αυτοί που έφτιαξαν το θεσμικό πλαίσιο ώστε να μην υποχρεώνονται σε έλεγχο από το νηογνώμονα τέτοιου τύπου πλοία και αυτοί που εισηγούνται πολιτικές υπέρ της ασύδοτης δράσης «επενδυτών» και των συμφερόντων τους.

 

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Γιώργος Λαζαρίδης δηλώνει: «θα ήθελα να κάνω τρεις προτάσεις: Να αποφασίσουμε για μόνιμες συμβάσεις ανάθεσης σε εταιρεία ή εταιρείες για άμεση απόκριση σε έκτακτες περιπτώσεις περιβαλλοντικής καταστροφής.

 

Δεύτερον, να διενεργούνται συνεχείς δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την ποιότητα των αλιευμάτων σε ιχθυόσκαλες και λιμάνια για την προστασία των καταναλωτών, προκειμένου εδώ στην ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι.

 

Οφείλουμε να πούμε ότι, Το περιβάλλον κάποια στιγμή θα πρέπει να μας ενώσει τα κόμματα. Έχουμε τις διαφορές μας και είναι φυσικό να έχουμε διαφορές μας, αλλά στο περιβάλλον, στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος θα πρέπει αυτό να μας ενώσει και εδώ να δημιουργήσουμε ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο με το οποίο θα προστατεύσουμε το περιβάλλον από μελλοντικές τέτοιες καταστροφές».

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform