Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Δελτίο τύπου 20/07/2017

 

Η KOINOBOYΛEYTIKH ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.

 

 

Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ ολοκληρώθηκε, με τον ειδικό Αγορητή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γεώργιο Λαζαρίδη να τονίζει πως πρόκειται για μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία, που έρχεται να βάλει ένα τέλος σε ένα παραβατικό καθεστώς, σε μια νοσηρή κατάσταση ετών με χαρακτηριστικά σπατάλης και κυρίως με έντονη δυσαρέσκεια του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης.

 

Η κακή διαχείριση των οικονομικών του Οργανισμού και η αδράνεια εποπτεύοντος φορέα είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν, επανειλημμένως, προβλήματα μισθοδοσίας, τα οποία δυστυχώς μετακυλίστηκαν και προκάλεσαν τις πρόσφατες καθολικές εργασιακές κινητοποιήσεις, με τα γνωστά αποτελέσματα.

 

Οι καταστάσεις αυτές πρέπει να σταματήσουν και οι αλλαγές που θεσπίζονται είναι αναγκαίες και επιβάλλουν τη δημιουργία ενός νέου δημόσιου ρυθμιστικού φορέα, που θα συντονίζει, θα ελέγχει, θα εποπτεύει και θα καθορίζει τον τρόπο και τη διαδικασία άσκησης του συγκοινωνιακού έργου.

 

Αναφορικά με την υπ’ αριθμ. Πρ. τροπολογία 1007/6(18-07-2017) την οποία κατέθεσε ο βουλευτής της Β’ περιφέρειας Γιώργος Λαζαρίδης, με την οποία ζητά να μην οδηγηθεί η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε., χωρίς υπαιτιότητά της, σε αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας και παροχής των υπηρεσιών στις ενδονομαρχιακές υπεραστικές λεωφορειακές γραμμές, αυτή δεν έγινε αποδεκτή.

Παρόλα αυτά ο αρμόδιος Υπουργός, από το βήμα της Ολομέλειας, δεσμεύθηκε να κάνει αποδεκτό το περιεχόμενο της τροπολογίας, σε σύντομο χρονικό διάστημα με σχετική νομοθετική ρύθμιση.

 

Η συνέχιση, άλλωστε, της καταβολής της αποζημίωσης που έχει υπογραφεί με τον ΟΑΣΘ είναι κάτι που προβλέπεται.

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform