Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Δελτίο τύπου 01/12/2016

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΟ Σ.Ν ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΒΟ

 

 

Το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων, εισήγαγε εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης.

 

Στο νομοσχέδιο αυτό προβλέπεται για πρώτη φορά η δυνατότητα δημιουργίας επιχείρησης εξ αποστάσεως. Ο υπόχρεος, συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά μια σειρά πεδίων ,θα λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο την σύσταση της επιχείρησής του χωρίς την παρεμβολή φυσικού προσώπου, ενώ τα έγγραφα που αποτελούν προϋπόθεση για την νομική υπόσταση μιας εταιρίας θα αποδίδονται ηλεκτρονικά στον ενδιαφερόμενο, με βάση την ηλεκτρο - νικοποιημένη διαδικασία υποβολής αίτησης και ελέγχου.

 

Οι τομείς όπου απλοποιείται άμεσα η αδειοδοτική διαδικασία, είναι οι κλάδοι μεταποίησης τροφίμων και ποτών, τα καταστήματα υγειονομικού ελέγχου και τα τουριστικά καταλύματα.

 

Μεταξύ άλλων, ο αγορητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ζήτησε την παρέμβαση της κυβέρνησης για να βρεθεί λύση και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις και των συνταξιούχων της ΕΛΒΟ Α.Ε., οι οποίοι, αν και συνταξιοδοτήθηκαν το 2010, δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμα οι αποζημιώσεις από την εταιρεία.

 

Ο Γιώργος Λαζαρίδης έλαβε και της στήριξης λοιπών κομμάτων του Κοινοβουλίου (Σύριζα, Ποτάμι, Εν. Κεντρώων), εγκαλώντας παράλληλα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το αποτέλεσμα των πολιτικών τους, τα οποία αποτελούν βαρίδια στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής για την ανάταξη της χώρας. Τους ζήτησε, δε, να συμβάλλουν στην προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας και να εγκαταλείψουν την τακτική της στείρας και άγονης αντιπολίτευσης.

 

Λόγω της κατεπείγουσας μορφής της Συνεδρίασης, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί χρόνος συζήτησης και πεδίο δράσης για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά δεν παύει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform