Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Δελτίο τύπου 28/11/2016

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΟ Σ.Ν ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1993 - 2004

 

 

Στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υποδομών, για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων και την απλοποίηση διαδικασίας αδειοδότησης για πρατήρια, τοποθετήθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Β’ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης.

 

Αφού, αρχικά, υπερψήφισε τις διατάξεις του νομοσχεδίου, σύμφωνα με το οποίο επανακαθορίζεται η διαδικασία χορήγησης άδειας, ίδρυσης, λειτουργίας και αλλαγής δικαιούχου άδειας λειτουργίας για πρατήριο υγρών καυσίμων, πρατήριο υγραερίου ή μικτού πρατηρίου, υιοθετώντας έτσι, σαν χώρα μέλος της Ε.Ε., την σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία, ξεκίνησε τον λόγο του με έναν διαφορετικό, από το ν.σ, συλλογισμό.

 

Ο Γιώργος Λαζαρίδης θέλησε πρώτα να σχολιάσει τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Eurostat (περιόδου 1995 - 2013) για το δημοσιονομικό έλλειμμα, που κατατέθηκαν στα πρακτικά από τον Βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτο.

 

Με τα στοιχεία αυτά, τα οποία απέστειλε η Τ.τ.Ε στην επιτροπή για το χρέος και την απομείωσή του, επιβεβαιώνεται ότι: α)Η είσοδος της Ελλάδος στην ΟΝΕ, την περίοδο της πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη, έγινε με πλαστά στοιχεία και β) Το 25% του συνολικού χρέους της χώρας μας αφορά στην αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων, τα οποία έφθασαν τα 84 δις (κυρίως από ΗΠΑ και Γερμανία) την περίοδο διακυβέρνησης του Κ. Σημίτη, έναντι μόλις 2 δις της αντίστοιχης περιόδου Καραμανλή.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με την κριτική του αποζητά το προφανές, να φωτιστεί η σκιερή προ-κρίσης περίοδος, όπου εξαιτίας των σοβαρών υπερχρεώσεων εις βάρος του Α.Ε.Π, της ασύστολης σπατάλης και των λοιπών παθογενειών της περιόδου, οδηγηθήκαμε στα μηνημόνια.

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform