Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Δελτίο τύπου 23/11/2016

 

ΔΕΚΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

 

 

Τις διατάξεις σχετικού άρθρου για την διατήρηση των υφιστάμενων πρατηρίων καυσίμων εντός των αστικών περιοχών, με την λήψη και εφαρμογή κατάλληλων μέτρων ασφαλείας, ούτως ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, σχολίασε ο ειδικός Αγορητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Λαζαρίδης, κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, παρουσία του αρμοδίου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

 

Επεσήμανε, δε, την ανάγκη για εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης Νομοθεσίας, αναφορικά με τις Εξωτερικές Αποστάσεις των πρατηρίων καυσίμων, ζητώντας στην ουσία εναρμονισμό της Εθνικής Νομοθεσίας με την αντίστοιχη Κοινοτική, για την μείωση των εξωτερικών αποστάσεων, που ενδεχομένως να δημιουργήσει αγκυλώσεις στην μελέτη και κατασκευή των πρατηρίων, εντός και εκτός του Αστικού Δικτύου.

 

Ο Γιώργος Λαζαρίδης, χαρακτηριστικά, δήλωσε: «…, κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να προσέξετε και να εκσυγχρονιστεί και το θέμα των εξωτερικών αποστάσεων. Οι εξωτερικές αποστάσεις, όπως είναι μέχρι σήμερα, δεν λαμβάνουν τίποτα υπόψη, όπως για παράδειγμα το αν πρόκειται για πρατήριο εκτός αστικού ιστού ή ένα πρατήριο εντός αστικού ιστού. Η λογική λέει πως αν έχουμε να κάνουμε με ένα πρατήριο το οποίο είναι σε ένα αγροτεμάχιο εκτός πόλεως θα πρέπει κανονικά να ισχύουν άλλοι κανόνες από ένα άλλο το οποίο είναι εντός αστικού ιστού. Δεν μιλώ τώρα για οικοδομή - καταλάβατε γιατί μιλώ, κ. Υπουργέ, καθώς είστε συνάδελφος Μηχανικός. Δεν λαμβάνει, λοιπόν, υπόψη του αυτό, ενώ από την άλλη, στις αποστάσεις δεν λαμβάνει υπόψη αν παρεμβάλλεται κάποιος δρόμος που συνήθως όταν παρεμβάλλεται κάποιος δρόμος θα πρέπει να υπάρχει εκεί κάποια ελαστικότητα στο θέμα των αποστάσεων.

 

Ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Χ. Σπίρτζης, αποδεχόμενος το σημείο παρέμβασης του Αγορητή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, στην δευτερολογία του δήλωσε: «..Για τη μείωση των εξωτερικών αποστάσεων, συμφωνούμε. Προτείνουμε, για να μην πάρουμε μια απόφαση στο πόδι και την συμπληρώσουμε, μέσα στην εβδομάδα να γίνει μια επιτροπή και να φέρουμε μια τροπολογία. Πιστεύω ότι εάν βάλουμε τις δεσμεύσεις που βάλαμε και για τα πρατήρια στα κτίρια μεικτής χρήσης θα είμαστε καλυμμένοι, αλλά να το δούμε λίγο καλύτερα».

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform