Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Δελτίο τύπου 02/11/2016

 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ- ΤΡΑΜ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

 

Πολλά και σημαντικά στοιχεία προέκυψαν κατά τη διάρκεια συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Β Πειραιά Δημητρίου Καμμένου σχετικά με την καθυστέρηση των έργων Τραμ και Μετρό στον Πειραιά.

 

Όπως τόνισε ο Βουλευτής οι πρόσφατες αλλαγές των σχεδίων του μετρό στον Πειραιά έχουν προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στα έργα προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην πόλη που έχει γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο αλλά και οικονομική καταστροφή δεκάδων επιχειρηματιών της περιοχής. Παράλληλα η ανεύρεση αρχαίων έχει οδηγήσει σε καθυστερήσεις και στα έργα του Τραμ δοκιμάζοντας την υπομονή των Πειραιωτών.

 

Ο κ. Σπίρτζης κατήγγειλε τις χρόνιες στρεβλώσεις οι οποίες διορθώθηκαν στον προηγούμενο νόμο που ψηφίστηκε για τα δημόσια έργα, όπως είναι, η έλλειψη σοβαρών μελετών, αξιόπιστων μελετών, οι διαδικασίες για την Αρχαιολογία και τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, οι διάφορες πρωτοβουλίες που είχε λάβει το Υπουργείο Οικονομικών στις προηγούμενες κυβερνήσεις σε πολλά έργα της χώρας όπως το Μετρό όπου υπήρχε μη απόδοση του φόρου προστιθέμενης αξίας και επομένως, «κόλλημα» των έργων.

 

Ο Υπουργός γνωστοποίησε ότι στις λεωφόρους του Πειραιά που υπάρχουν δεσμεύσεις χώρων θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο αποκαθιστώντας πλήρως την ομαλή κυκλοφορία που έχει σήμερα διαταραχτεί ενώ δεσμεύτηκε επίσης ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθεί το έργο του τραμ το πρώτο εξάμηνο του 2017 και τα έργα για το μετρό εντός του 2020.

 

Κατόπιν αιτήματος του Βουλευτή ο Υπουργός έχει παραδώσει στοιχεία σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια των έργων τόσο στο Μετρό όσο και στο Τραμ του Πειραιά αλλά και αναλυτικό χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης τους το οποίο θα κοινοποιήσει στους αρμόδιους φορείς.

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform