Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Δελτίο τύπου 30/08/2016

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΚΗ

 

«ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΥ ΠΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

 

 

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση άκουσα από τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και την Αναπληρωτή Υπουργό κ. Ράνια Αντωνοπούλου, ότι ο κυβερνητικός εταίρος ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετεί πλήρως το περιεχόμενο της πρότασής μου, όπως διατυπώθηκε αρχές Αυγούστου στη κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησής μου, για την μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιδότηση εργασίας.

 

Με τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σηματοδοτείται η πρόθεση της Κυβέρνησης για ουσιαστική απομείωση του φαινομένου της ανεργίας.

 

Για την ιστορία να αναφέρω, αφού αυτό είναι πολιτικά συνεπές και κοινοβουλευτικά ορθό, ότι στις 5 Αυγούστου 2016, ως Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, με εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επιδότηση εργασίας, ρωτώντας την Κυβέρνηση τι προτίθεται - επ’αυτού - να πράξει, ερώτηση η οποία δημοσιοποιήθηκε αυθημερόν με σχετικό δελτίο τύπου.

 

Καίτοι η συζήτηση της ρηξικέλευθης αυτής πρότασης ορίστηκε για την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, με χαρά διαπιστώνω πως ο κ. Υπουργός εξήγγειλε ήδη την υλοποίησή της.

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συνοδοιπορούμε ως Κυβερνητικοί Εταίροι με λόγο, άποψη, θέσεις και προτάσεις και αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση όταν οι προτάσεις μας αυτές υιοθετούνται και υλοποιούνται τόσο άμεσα, καταδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την ορθότητά τους».

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform