Δραστηριότητες Άλλων Υπουργείων
Δελτίο τύπου 13/03/2017

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ ΚΟΥΡΝΕΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ ΤΗΣ EMIRATES AIRLINES DUBAI - ΑΘΗΝΑ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

 

 

«Κύριε Πρόεδρε της Emirates Airlines,

 

Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών,

 

Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί Φίλοι,

 

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας και σας μεταφέρω τον θερμό χαιρετισμό της Υπουργού Τουρισμού, κ. Έλενας Κουντουρά.

 

Είναι μια σημαντική ημέρα σήμερα για τον Ελληνικό Τουρισμό.

 

Από το 2015 υλοποιούμε τη νέα Εθνική Τουριστική Πολιτική μας με ορίζοντα τετραετίας για την συνεχή ανάπτυξη του τουρισμού, την επίτευξη υψηλών επιδόσεων και τον διαρκή εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος. Προβάλλουμε και προωθούμε την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο. Ήδη η πολιτική αυτή έχει αρχίσει να αποδίδει.

 

Ένας από τους έξι βασικούς άξονες-στόχους, είναι το άνοιγμα σε νέες και δυναμικές αγορές του εξωτερικού, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ήδη έχουμε κάνει σημαντικά ανοίγματα, υπήρξε άμεση αύξηση των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα από τις αγορές αυτές και εκτιμούμε ότι θα συνεχιστούν με ακόμη υψηλότερους ρυθμούς το 2017.

 

Οι υπόλοιποι άξονες αφορούν:

 

  • Στην περαιτέρω επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την οποία πετύχαμε από τον Μάρτιο μέχρι τον Νοέμβριο, κάνοντας πράξη ένα ζητούμενο ετών της τουριστικής αγοράς,
  • Στη ανάπτυξη και προώθηση των Ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, με τουριστικό όφελος στις τοπικές κοινωνίες και αγορές μέσα από τις αρχές και τις πρακτικές της Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης,
  • Στην ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών και τέλος,
  • Στην κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας και την απλοποίηση διαδικασιών, ώστε να διευκολύνονται οι Επενδύσεις και η Τουριστική Ανάπτυξη.

 

Ισχυροποιούμε την διεθνή εικόνα της χώρας ως ελκυστικό προορισμό στην παγκόσμια αγορά τουρισμού και ταξιδίων, μέσα από στοχευμένο πρόγραμμα προβολής και προώθησης στο εξωτερικό.

 

Προκειμένου να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε με τις 13 Περιφέρειες της χώρας, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια, τους φορείς, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα και τις αεροπορικές εταιρείες, με τις οποίες διατηρούμε άριστες σχέσεις και συνεργασία.

 

Είναι απτά και μετρήσιμα τα αποτελέσματα, που προκύπτουν από τις συνεχείς διαπραγματεύσεις του Υπουργείου με τις αεροπορικές εταιρείες και τους tour operators του εξωτερικού στο άνοιγμα νέων απευθείας πτήσεων από αεροδρόμια παραδοσιακών, αλλά και νέων τουριστικών αγορών, προς τους δημοφιλείς και νέους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

 

Στο πλαίσιο αυτής της εξαιρετικής συνεργασίας μας και ενόψει του κοινού μας στόχου για την ανάπτυξη του Τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Τουρισμού θα ήθελα να ευχαριστήσω την Emirates για τη θετική ανταπόκρισή της στην πρότασή μας να καθιερώσει το νέο αυτό δρομολόγιο, το οποίο θα συνδέει καθημερινά και όλο το χρόνο το Dubai με τη Νέα Υόρκη μέσω της Αθήνας.

 

Δρομολόγιο που υποστηρίξαμε δυναμικά και επίμονα τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, και με δεδομένη την έλλειψη απευθείας σύνδεσης όλο το χρόνο με τις ΗΠΑ, από το 2012 που είχε καταργηθεί.

 

Η υψηλή ζήτηση για την Ελλάδα δημιουργεί νέες ευκαιρίες και η νέα αυτή πτήση εκτιμούμε ότι θα αναδείξει τη μεγάλη δυναμική που υπάρχει στην ενίσχυση της ταξιδιωτικής κίνησης από και προς Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τη χώρα μας.

 

Αποτελεί επιτυχία που μοιραζόμαστε. Δημιουργεί νέες ευκαιρίες και ισχυρές προοπτικές συνεργασιών στο τουριστικό προϊόν και στην τουριστική βιομηχανία.

 

Θα ήθελα ιδιαίτερα να σταθώ και στη δυνατότητα που δίδεται πλέον στον Απόδημο Ελληνισμό της Αμερικής να έχει άμεση και διαρκή πρόσβαση με την Ελλάδα, ως γέφυρα με την πατρίδα.

 

Τα δύο τελευταία χρόνια με εντατική προβολή και συνεχείς επαφές ενισχύσαμε σημαντικά το τουριστικό ρεύμα από την Αμερική, με πυκνότερα δρομολόγια και απευθείας συνδέσεις τη θερινή περίοδο.

 

Η Αθήνα, λίκνο του Πολιτισμού, του Ολυμπισμού και της Δημοκρατίας, είναι μια ανερχόμενη τουριστική αγορά με σημαντικές αναπτυξιακές και επενδυτικές δυνατότητες και ευκαιρίες.

 

Αυτή η στρατηγική επιλογή της νέας αεροπορικής σύνδεσης με την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη με τις Η.Π.Α. στηρίζει σημαντικά τις προσπάθειές μας στο Υπουργείο Τουρισμού, για περαιτέρω ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος μας και της ήδη αυξανόμενης ροής επισκεπτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε ετήσια βάση.

 

Επισκεπτών που ταξιδεύουν, είτε για αναψυχή, είτε για επαγγελματικούς σκοπούς.

 

Γνωρίζετε ότι το 2016 ήταν χρονιά ποσοτικών αλλά και ποιοτικών διακρίσεων για τον Ελληνικό Τουρισμό, οπότε και σημειώθηκε νέο ρεκόρ 27,5 εκατομμυρίων επισκεπτών, θέτοντας τις βάσεις για μια ακόμη πιο επιτυχημένη πορεία το 2017.

 

Πρόσφατα η Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γερμανίας, σημείωσε ότι «η Ελλάδα ως προορισμός θα είναι η τάση της φετινής χρονιάς!». Αντίστοιχα μηνύματα λαμβάνουμε από την πλειοψηφία των ξένων αγορών.

 

«Η τουριστική περίοδος που θα ζήσετε το 2017 θα είναι μία από τις καλύτερες» επισήμανε την προηγούμενη εβδομάδα κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) κ. Τάλεμπ Ριφάι.

 

Ο κ. Ριφάι, επισήμανε κάτι πολύ σημαντικό. Ότι δηλαδή, η αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα την διετία 2015-2016 δεν οφείλεται στις τουριστικές απώλειες άλλων προορισμών στην ευρύτερη περιοχή, αλλά σε τρεις κυρίως παράγοντες και συγκεκριμένα:

 

  • Στην εφαρμοζόμενη εθνική τουριστική πολιτική που, όπως τόνισε, κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.
  • Στην επιτυχημένη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, καθώς, όπως ανέφερε, η Ελλάδα αποτέλεσε παράδειγμα ανθρωπιάς και πολιτισμού, με απόλυτη προτεραιότητα στη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τέλος,
  • Στην ύπαρξη ισχυρής πολιτικής βούλησης για την ανάπτυξη του τουρισμού, που αποκόμισε και στο πλαίσιο των συναντήσεων του στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

 

Η προσπάθεια συνεχίζεται.

 

Ο Τουρισμός είναι εθνική υπόθεση.

 

Επανατοποθετήσαμε στο διεθνή ταξιδιωτικό χάρτη την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο, αναβαθμίζοντας το τουριστικό μας προϊόν και προωθώντας αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Η Ελλάδα προχωρά μπροστά και αλλάζει σελίδα.

 

Και στην προσπάθειά μας αυτή επιδιώκουμε τη συνεργασία όλων όσων εμπλέκονται με το τουριστικό μας προϊόν με κοινό στόχο και όραμα την επίτευξη ακόμη υψηλότερων επιδόσεων, με σημαντικά οφέλη για τον τουριστικό τομέα, για τον ελληνικό τουρισμό και την Ελλάδα.

 

Καλή επιτυχία!».

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform