Δραστηριότητες Άλλων Υπουργείων
Δελτίο τύπου 13/03/2017

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗΣ ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΜΕΣΩ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 

 

Στις σημαντικές προοπτικές που ανοίγονται για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ Ελλάδος, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ΗΠΑ αναφέρθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στην ομιλία της στο επίσημο δείπνο για την έναρξη της νέας απευθείας πτήσης Ντουμπάι - Νέας Υόρκης μέσω Αθήνας που διοργάνωσε η Emirates Airlines με την παρουσία στελεχών της τουριστικής βιομηχανίας και εκπροσώπων της Ελληνικής Ομογένειας της Αμερικής.

 

Ο εκπρόσωπος της Emirates, κ. Hubert Frach,(Divisional Senior Vice President, Commercial Operations West) ευχαρίστησε την Υπουργό για την εξαιρετική συνεργασία όλο το προηγούμενο διάστημα που ολοκληρώθηκε με την έναρξη του δρομολογίου καθώς και για την εδραίωση αμοιβαίων σχέσεων εμπιστοσύνης.

 

Η Υπουργός τόνισε ότι η έναρξη αυτής της πτήσης καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, που το Υπουργείο Τουρισμού διαπραγματεύτηκε και υποστήριξε θερμά, υλοποιεί έναν στόχο ετών, αξιοποιεί τις δυνατότητες και δημιουργεί νέες ευκαιρίες για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος και της επιβατικής κίνησης σε τρεις πολύ δυνατούς προορισμούς τριών ηπείρων.

 

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η Emirates αξιολόγησε την πρόταση αυτή και προχώρησε στην υλοποίησή της. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σας στην Ελλάδα, στις δυνατότητες και στις προοπτικές της αμοιβαίας τουριστικής ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια» επισήμανε χαρακτηριστικά.

 

Η Υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στο άνοιγμα των ΗΑΕ και των αγορών της Μέσης Ανατολής, ως στρατηγική επιλογή στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής που εφαρμόζεται από το 2015, καθώς και στις στοχευμένες ενέργειες για την δυναμική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα ήδη να καταγράφεται σημαντική αύξηση από τις αγορές αυτές.

 

«Η πτήση αυτή θα αποτελέσει την αρχή και για άλλα δυναμικά ανοίγματα στον τουρισμό, με πολλαπλά οφέλη για όλους όσους επενδύουμε με όραμα στην ανάπτυξη» ανέφερε η κα Κουντουρά.

 

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Ευρυδίκη Κουρνέτα, εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την άφιξη της εναρκτήριας πτήσης.

 

Αναφέρθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις συνεργασίας του Υπουργείου με τον αερομεταφορέα των ΗΑΕ και επισήμανε ότι η Υπουργός κ. Έλενα Κουντουρά διαπραγματεύτηκε και υποστήριξε από την πρώτη στιγμή πολύ θερμά την καθιέρωση του απευθείας δρομολογίου όλο το χρόνο, στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής για το άνοιγμα νέων δυναμικών αγορών του εξωτερικού, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση της συνδεσιμότητας της Ελλάδας με το εξωτερικό.

 

«Η υψηλή ζήτηση για την Ελλάδα δημιουργεί νέες ευκαιρίες και η νέα αυτή πτήση εκτιμούμε ότι θα αναδείξει τη μεγάλη δυναμική που υπάρχει στην ενίσχυση της ταξιδιωτικής κίνησης. Αποτελεί επιτυχία που μοιραζόμαστε. Δημιουργεί νέες ευκαιρίες και ισχυρές προοπτικές συνεργασιών στο τουριστικό προϊόν και στην τουριστική βιομηχανία» επισήμανε η κα Κουρνέτα.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στην εκδήλωση της «ΕMIRATES ΑIRLINES».

 

«Κυρίες και Κύριοι,

 

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την αποψινή μας συνάντηση, με επίκεντρο την αυριανή έναρξη του νέου καθημερινού δρομολογίου της Emirates. Η έναρξη της καθημερινής και όλο το χρόνο απευθείας πτήσης Ντουμπάι - Νέας Υόρκης μέσω Αθήνας υλοποιεί έναν στόχο ετών. Αξιοποιεί σημαντικές δυνατότητες και δημιουργεί νέες ευκαιρίες για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος και της επιβατικής κίνησης σε τρεις πολύ δυνατούς προορισμούς τριών ηπείρων.

 

Από το βήμα αυτό θέλω να συγχαρώ τη διοίκηση της Emirates, τον κορυφαίο αυτό αερομεταφορέα παγκοσμίως, με τον οποίο έχουμε καθιερώσει εξαιρετικές σχέσεις τα δύο τελευταία χρόνια, διερευνώντας τρόπους και δυνατότητες ανάπτυξης της συνεργασίας με επωφελή αποτελέσματα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, καταθέσαμε την πρότασή μας και διαπραγματευτήκαμε την έναρξη του δρομολογίου που θα συνδέει καθημερινά και όλο το χρόνο την Ελλάδα με δύο πολύ σημαντικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η Emirates αξιολόγησε την πρόταση αυτή και προχώρησε στην υλοποίησή της. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σας στην Ελλάδα, στις δυνατότητες και στις προοπτικές της αμοιβαίας τουριστικής ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

 

Αυτή η πτήση δίνει τη δυνατότητα απευθείας πρόσβασης στην Ελλάδα όλο το χρόνο στους Έλληνες Ομογενείς της Αμερικής, που αποτελούσε ζητούμενο ετών και την υποδέχθηκαν με πολύ μεγάλη ικανοποίηση.

 

Η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνησή προωθεί εντατικά την τελευταία διετία στρατηγικές συμμαχίες και διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες επενδύοντας στην εξωστρέφεια και στην ανάπτυξη. Ενισχύουμε το ρόλο μας ως πόλο σταθερότητας, ισορροπίας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε αναπτυξιακά έργα διασύνδεσης, με έμφαση στην ενέργεια, τις νέες τεχνολογίες, την πρωτογενή παραγωγή, τις μεταφορές και στον τουρισμό.

 

Ο τουρισμός αποτελεί θεμέλιο φιλίας και αλληλοκατανόησης των λαών και λειτουργεί ως γέφυρα για την προώθηση πρωτοβουλιών και συνεργειών με οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη.

 

Στο διεθνές πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, η Ελλάδα αποτελεί σήμερα έναν παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, και αναδεικνύεται σε μία πολύ ισχυρή και ανταγωνιστική πρόταση για επενδύσεις και επωφελείς επιχειρηματικές κινήσεις.

 

Τα δύο προηγούμενα χρόνια πετύχαμε διαδοχικά ρεκόρ στα τουριστικά μας μεγέθη, με ρυθμούς ανάπτυξης 7% και 8%, διπλάσιους του παγκόσμιου μέσου όρου.

 

Οι διεθνείς αφίξεις στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα 27,5 εκατομμύρια. Το 2017 έχει ξεκινήσει θεαματικά. Οι μέχρι σήμερα κρατήσεις κινούνται με διψήφια αύξηση από όλες σχεδόν τις αγορές, ενώ τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο επιπλέον αεροπορικές θέσεις έχουν προγραμματιστεί για την Ελλάδα.

 

Ο Διεθνής Αερολιμένας των Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» σπάει ρεκόρ επιβατικής κίνησης μήνα με μήνα. Ο προορισμός Αθήνα έχει εισέλθει σε μία νέα εποχή δυναμικής ανάπτυξης με συνεχή αύξηση αφίξεων, υψηλές πληρότητες όλο το χρόνο και έκρηξη επενδύσεων σε ξενοδοχειακές, τουριστικές και γενικές υποδομές.

 

Αυτές οι υψηλές επιδόσεις επιτεύχθηκαν σε εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτική μας με ορίζοντα τετραετίας. Μέσα από στρατηγικό σχεδιασμό και με πολύ δυναμικές ενέργειες, στοχεύσαμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών, την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, το άνοιγμα νέων αγορών του εξωτερικού, και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

 

Επιδιώξαμε την καθιέρωση νέων απευθείας πτήσεων, ως το «κλειδί» για την τουριστική ανάπτυξη, προκειμένου να ενισχύσουμε την προσβασιμότητα και τη διασυνδεσιμότητα και να καλύψουμε την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια στην Ελλάδα.

 

Το άνοιγμα των αγορών της Μέσης Ανατολής αποτέλεσε στρατηγική μας επιλογή. Μας συνδέουν με τον Αραβικό κόσμο ιστορικοί, πολιτιστικοί, διπλωματικοί και οικονομικοί δεσμοί, και μέσα από τον τουρισμό επιδιώκουμε ακόμη πιο στενές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα.

 

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι για εμάς μια αγορά υψηλής προτεραιότητας.

 

Η καθημερινή πλέον σύνδεση με το Ντουμπάι θα δώσει νέα ώθηση στην προσέλκυση επισκεπτών μεταξύ των χωρών μας.

 

Η πτήση της Emirates καθημερινά και όλο το χρόνο αποτελεί πολύ μεγάλη επιτυχία των χωρών μας, δεδομένου ότι μας συνδέει άμεσα και καλύπτει σημαντικά κενά για την εξυπηρέτηση και αύξηση της κίνησης από την αμερικανική αγορά και στις δύο χώρες.

 

Αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για άμεσα επωφελή αποτελέσματα που θα επέλθουν στην εξυπηρέτηση της συνολικής διακίνησης επιβατών για τουρισμό ή για επαγγελματικά ταξίδια, αλλά και για την απευθείας μεταφορά προϊόντων και εμπορευμάτων.

 

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, αναπτυξιακές κινήσεις και συνεργασίες δημιουργούν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν και των δυο χωρών.

 

Η αυριανή πτήση είμαι βέβαιη ότι θα αποτελέσει την αρχή και για άλλα δυναμικά ανοίγματα στον τουρισμό, με πολλαπλά οφέλη για όλους όσους επενδύουμε με όραμα στην ανάπτυξη.

 

Σας ευχαριστώ πολύ».

 

 

 

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform