Δραστηριότητες Άλλων Υπουργείων
Δελτίο τύπου 07/11/2018

  

  

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΠ

 

 

Με τους εκπροσώπους της ΠΟΣΕ-ΚΕΠ είχε συνάντηση στις 6/11 η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη. Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων για το «Μητρώο Πολιτών», το πληροφοριακό σύστημα που χρησιμοποιούν υπηρεσίες του δημοσίου για να παρέχουν δικαιολογητικά στους πολίτες. Υπενθυμίζεται ότι με ευθύνη της κ. Μ. Χρυσοβελώνη στο ΥΠΕΣ έχει ξεκινήσει μία διαδικασία προετοιμασίας νομοθετικής παρέμβασης που θα προβλέπει την επέκταση των δυνατοτήτων του συστήματος, παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό της ληξιαρχικής νομοθεσίας. 

 

Η προοπτική που ανοίγεται είναι η μετάβαση στην πλήρη ψηφιακή λειτουργία των ληξιαρχείων και των δημοτολογίων, ώστε οι πολίτες να μπορούν μόνοι τους να λαμβάνουν και να χρησιμοποιούν τα έγγραφα που τους ενδιαφέρουν από μία συσκευή (κινητό, υπολογιστής κλπ), με πρόσβαση στο σύστημα του υπάρχοντος ήδη «Μητρώου των Πολιτών» μέσω ίντερνετ.

 

Οι κ.κ. Α. Βραδής (Πρόεδρος) και Ι. Αναγνωστάκης (Μέλος Δ.Σ.) κατέθεσαν απόψεις από την εμπειρία τους, ενώ δεσμεύτηκαν να αποστείλουν ολοκληρωμένες προτάσεις. Με την ευκαιρία, ενημέρωσαν την Υφυπουργό για το επείγον αίτημα τους να γίνουν προσλήψεις τουλάχιστον 250 εργαζόμενων για τα ΚΕΠ σε όλη την Ελλάδα. 

 

Υποστήριξαν ότι κατά την περίοδο της απαγόρευσης προσλήψεων των προηγούμενων ετών, πολλά στελέχη συνταξιοδοτήθηκαν, ενώ άλλα μετατάχθηκαν, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένες υπηρεσίες να έχουν μεγάλη δυσκολία να λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Επισήμαναν επίσης ότι έχει αυξηθεί ο φόρτος της εργασίας τους εξαιτίας των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη διαχείριση υποθέσεων μεταναστών. 

 

Η κ. Μ. Χρυσοβελώνη διατύπωσε την άποψη ότι η απρόσκοπτη λειτουργία των ΚΕΠ είναι πρώτιστη προτεραιότητα, αφού καθημερινά τα γραφεία αυτά εξυπηρετούν άμεσα χιλιάδες πολίτες. Δεσμεύτηκε να διαβιβάσει άμεσα το αίτημα στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλ. Χαρίτση που είναι καθ’ ύλην αρμόδιος. Επισημαίνεται ότι τα ΚΕΠ λειτουργούν υπό τη γενική αρμοδιότητα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

  

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform