Δραστηριότητες Άλλων Υπουργείων
Δελτίο τύπου 07/11/2018

 

«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΛΑΓΟΣ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ»

 

 

Νέα δυναμική στις διπλωματικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με τη Νιγηρία έδωσαν η συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ στην Αμπούτζα, πρωτεύουσα της Νιγηρίας, με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας κ. GeoffreyOnyeama, η πρώτη επίσημη Ελληνική υπουργική επίσκεψη μετά από πέντε δεκαετίες, όπως και η επιχειρηματική αποστολή η οποία πραγματοποιήθηκε αυτό το διήμερο στο Λάγος, της οποίας επικεφαλής ήταν ο ΥΦΥΠΕΞ.

 

Στη συνάντηση των κκ Κουίκ και Onyeamaσυζητήθηκαν θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος. 

 

Συμφωνήθηκε η έναρξη πολιτικών διαβουλεύσεων μετά από πρόταση που κατέθεσε ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ, όπως επίσης, συμφωνήθηκε να υπάρχει συγκεκριμένος σύνδεσμος στο Υπουργείο Εξωτερικών της Νιγηρίας, προκειμένου να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι συνεργασίες που θα προκύψουν από τις B2Bσυναντήσεις που είχαν οι Έλληνες επιχειρηματίες με τους Νιγηριανούς συναδέλφους τους στο Λάγος.

 

Ο κ. Κουίκ, μιλώντας στα Νιγηριανά ΜΜΕ, τόνισε ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Νιγηρίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, καθιστώντας την ιδιαίτερο παίκτη στην εδραίωση της ασφάλειας και ανάπτυξης, όχι μόνο της ίδιας της χώρας της, αλλά γενικότερα της ευρύτερης περιοχής της Υποσαχάριας Αφρικής.

 

 

 

 

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform