Δραστηριότητες Άλλων Υπουργείων
Δελτίο τύπου 08/10/2018

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ NATIONALHELLENICSOCIETY

 

 

Η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, προσκεκλημένη του NationalHellenicSocietyσυμμετείχε στις εργασίες της ετήσιας συνάντησής τους στις ΗΠΑ, όπου βραβεύτηκε για το έργο της και για την επιτυχία της Ελλάδας στον τουρισμό.

 

Την τιμητική διάκριση απένειμε στην Υπουργό ο επικεφαλής της κομητείας ClarkCountyτης Νεβάδα, κ. SteveSisolak, ο οποίος τη συνεχάρη για την τουριστική ανάπτυξη που σημειώνει η Ελλάδα, για τη συμβολή της στην προώθηση των τουριστικών σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ, αλλά και για την ενθάρρυνση νέων συνεργασιών με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος. 

 

Η κα Κουντουρά στην εναρκτήρια ομιλία της στο NHSHeritageWeekendπαρουσίασε το όραμα και τους στόχους της εθνικής τουριστικής πολιτικής που οδήγησαν στο τουριστικό άλμα των τελευταίων ετών και την ενίσχυση της τουριστικής εξωστρέφειας της Ελλάδας. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο δυναμικό άνοιγμα στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα τη διψήφια αύξηση επισκεπτών την τριετία 2015-2017, και αύξηση μεγαλύτερη του 30% για το 2018. Τόνισε το σημαντικό ρόλο των Ελλήνων της Διασποράς στην διατήρηση και τη διάδοση της ελληνικής κληρονομιάς στο εξωτερικό, που αποτελούν σημαντικούς πρεσβευτές της  χώρας μας. 

 

Η Υπουργός επίσης, ήταν επίσημη ομιλήτρια στο Διεθνές Φόρουμ Γυναικών NHSWomen’sForum, για το ρόλο και τη συμβολή των γυναικών στην διατήρηση και ανάδειξη της ελληνικής κληρονομιάς. Στη συζήτηση συμμετείχαν ακόμη οι ελληνικής καταγωγής πετυχημένες στον τομέα τους, κα MargoGeorgiadis, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ancestry.comκαι Πρόεδρος της GoogleAmericas, η κα GeorgiaMouzakis, Διευθυντικό στέλεχος της CitiPrivateBank, η κα LeaSupata, μέλος του ΔΣ της UPSκαι η κα VassyKaragiorgos, βραβευμένη τραγουδίστρια, στιχουργός και παραγωγός. 

 

Η κα Κουντουρά ενημέρωσε τα μέλη του NHSγια τη σύγχρονη τουριστική εικόνα της Ελλάδας σε ειδικό workshopγια την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης, μαζί με την γνωστή σεφ και παρουσιάστρια, κα. DianeKochilas, και εκπροσώπους τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ. 

 

Παρουσίασε σε κορυφαίους εκπροσώπους της ελληνοαμερικανικής επιχειρηματικής κοινότητας, ανάμεσά τους τους κ.κ. PeterPalivos, DeanMetropoulos, JohnKalamosκαι JimLogothetis, τις ελκυστικές ευκαιρίες που προσφέρει σήμερα η Ελλάδα για τουριστικές επενδύσεις.

 

Mε τον πρόεδρο του NHS, κ. DrakeBehrakis, και τον Διευθυντή, κ. ArtDimopoulos, ανέπτυξαν τις δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ στην εκπαίδευση, αλλά και στον τομέα της φιλοξενίας. 

 

Τέλος, η κα Κουντουρά συναντήθηκε με την, κα DinaTitus, μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ για την πολιτεία της Νεβάδα, την κα ΝancyPapaioannou, Πρόεδρο της AtlanticBank, την κα BettinaKallins, Αντιπρόεδρο Οικονομικών της MorganStanley, και την κα ΚatherineQuinn, διευθύντρια του Ιδρύματος AnthonyQuinn.

 

 

 

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform