Δραστηριότητες Άλλων Υπουργείων
Δελτίο τύπου 11/05/2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΖΑΝΕΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, παραβρέθηκε την Τετάρτη 09-05-18 στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, ως εκπρόσωπος της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου, στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΕΝ.ΑΞΙ.Α.), στην οποία προΐστανται, ο Πρόεδρος, Βραντζάς Βασίλειος και ο Γ.Γ., Νικολάου Κανέλλος.

 

Συμμετείχαν μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι των κομμάτων: η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κοζομπολη Παναγιώτα, οι βουλευτές ΝΔ, Χατζηδάκης Κωστής, Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης και Χαρακόπουλος Μάξιμος, η βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ., Χριστοφιλοπούλου Εύη, ο βουλευτής ΚΚΕ, Καραθανασόπουλος Νικόλαος, ο συντονιστής του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ, Μαλαγκονιάρης Γεώργιος, κ.α.

 

Επιπλέον, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Δ.Υ.Α.Δ. του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Σώματος, Υποστράτηγος Δασκαλάκης Ανδρέας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου ΟΙΚ.ΥΠ.ΠΛ. του Αρχηγείου, Υποστράτηγος Ντζιοβάρας Παναγιώτης, η Πρόεδρος του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Ταξίαρχος Χαρώνη Παναγιώτα, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, Κατσιαμάκας Ιωάννης, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΑ, Χριστακόπουλος Ευάγγελος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου, Καλαματας Ευθύμιος, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών, Καρακούδης Στυλιανός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δραγουδάκης Αναστάσιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου, Κολιοπάνος Θεόδωρος, ο επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πελοποννήσου, Αξιοτόπουλος Ηλίας με τον Πρόεδρο, Αντωνόπουλο Νικόλαο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Δυτικής Ελλάδος, Πλέσσιας Ανδρέας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ιονίων Νήσων, Γιαννούλης Ματθαίος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Καλιακμάνης Γεώργιος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών, Ντούμας Βασίλειος.

 

Ο κ. Φιλιππάκος, στο πλαίσιο του χαιρετισμού που απηύθυνε, τόνισε μεταξύ άλλων:

 

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι έχετε την αμέριστη στήριξη, τόσο τη δική μου, όσο και της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος, ως προς το απαιτητικό σας έργο.

 

Οι Αξιωματικοί και οι Ανθυπαστυνόμοι που διοικούν τις νευραλγικές Υπηρεσίες της Αττικής, αλλά και το προσωπικό των υπόλοιπων βαθμών, που αποτελεί το στυλοβάτη της Αστυνομίας, επωμίζεστε το βάρος της καταπολέμησης της εγκληματικότητας και η ευθύνη που φέρετε όλοι είναι τεράστια, με το ψυχικό κόστος που αυτή συνεπάγεται.

 

Για να μπορέσουμε να δουλέψουμε όμως και να παράγουμε έργο, πρέπει να είμαστε μονοιασμένοι, αγαπημένοι και ενωμένοι πάνω από όλα.

 

Επικαλούμενος και τη δική μου εμπειρία στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, ξέρω πολύ καλά πως τα πολλά λόγια είναι φτώχια, ιδίως σε μία περίοδο δύσκολη και απαιτητική για τους Έλληνες. Θέλω να πιστεύω πάντως πώς τα τελευταία τρία χρόνια, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, για να διευκολύνουμε την δική σας καθημερινότητα.

 

Έχουν υπάρξει αποτελέσματα σε θέματα εγκληματικότητας και αστυνόμευσης, στο προσφυγικό - μεταναστευτικό επίσης, έχουμε επιτελέσει ουσιαστικά έναν άθλο, ως προς τη διαχείριση του. Πιστεύω ότι είναι γνωστά σε όλους σας. Και μην ξεχνάμε επιπλέον και την εξωστρέφεια που επιδεικνύουμε ως Αστυνομία, πιο κοντά στον πολίτη, πιο κοντά στο κοινωνικό σύνολο.

 

Σίγουρα, υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν, ωστόσο είμαστε εδώ για να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, για να συζητήσουμε όλα τα θέματα και να συμβάλλουμε μέσα από γόνιμο διάλογο στην αποκατάσταση όλων των προβλημάτων».

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform