Δραστηριότητες Άλλων Υπουργείων
Δελτίο τύπου 07/09/2017

ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΥΠΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ LOGISTICS ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

 

 

Στον Ασπρόπυργο βρέθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, όπου και είχε συνάντηση με την άτυπη επιτροπή διαχείρισης των ζητημάτων των εταιριών logisticsπου βρίσκονται στην περιοχή.

 

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Μαυραγάνης έλαβε γνώση για τα προβλήματα των επιχειρηματιών του κλάδου, ενώ ο ίδιος εξέθεσε τις δράσεις και τις ενέργειες από πλευράς Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που θα διευκολύνουν τον τρόπο λειτουργίας των εταιριών logistics, προκειμένου να αυξήσουν την δραστηριότητά τους. 

 

Βασικό ζήτημα που ετέθη από την πλευρά των επιχειρηματιών είναι η διαδικασία αδειοδότησης των εγκαταστάσεων, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως αποθηκευτικοί χώροι. Η προοπτική, λοιπόν, να αλλάξει ο τρόπος αδειοδότησης, ώστε να μπορεί να λειτουργούν και ως κέντρα διανομής αναμένεται να συντελέσει στην αύξηση του κύκλου εργασιών με αντίστοιχη αύξηση έως και 4% του ΑΕΠ. 

 

Ο Υφυπουργός Μεταφορών μετέβη και στις εγκαταστάσεις ορισμένων εταιριών και έλαβε άμεση γνώση για επιμέρους τομείς της λειτουργίας των εν λόγω εταιριών.

 

Τέλος, ο κ Μαυραγάνης ανέλυσε τη θέση του Υπουργείου για τα Logistic Centers, που θέλει να έχουν ολιστικό προσανατολισμό, καλύπτοντας την τυποποίηση, πιστοποίηση, ελαφρά συναρμολόγηση, διασυνδεόμενα με διεθνή Δημοπρατήρια αναφορικά με τα Agrologistics. Υπ’ αυτήν την έννοια, κατά την άποψη του Υφυπουργού, τα Logistic Centers ΔΕΝ είναι απλά χώροι αποθήκευσης, ΑΛΛΑ ΧΩΡΟΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ και πρέπει να τύχουν ανάλογων διευκολύνσεων, όπως είναι η εφαρμογή, κατά την κατασκευή τους, των όρων δόμησης του ΓΟΚ για τα ειδικά κτήρια, αφού πράγματι αποτελούν εξειδικευμένες κατασκευές. 

 

Υπό αυτές τις νέες προοπτικές, τα κέντρα Αποθήκευσης - Διανομής μπορούν, εκμεταλλευόμενα την Άριστη Γεωπολιτική Θέση της Ελλάδας, να ΑΥΞΗΣΟΥΝ το ελληνικό ΑΕΠ κατά 4%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform