Δραστηριότητες Άλλων Υπουργείων
Δελτίο τύπου 14/05/2017

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΕΞ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΟΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΒΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΩΖΑΝΝΗΣ, ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ

 

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ εκπροσώπησε σήμερα (14.05 17) στην Κομοτηνή τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις «Ελευθέρια» για την ενσωμάτωση της Ροδόπης στην Ελλάδα.

 

Παρέστη στη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων και παρακολούθησε τη παρέλαση Σχολείων, Συλλόγων και Ενόπλων Δυνάμεων, από την εξέδρα μπροστά στην έδρα της ΑΜ-Θ Περιφέρειας.

 

Στο τέλος της παρέλασης, έκανε στα τοπικά ΜΜΕ την εξής δήλωση:

 

«Σήμερα γιορτάζουμε την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της ευλογημένης Θράκης μας! Γιορτάζουμε τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» εδώ στην Κομοτηνή, στη Ροδόπη, στην έδρα της Περιφέρειας, και στην Αλεξανδρούπολη, του νομού Έβρου, σύνορα της Ελλάδας, σύνορα της Ευρώπης, όπως ευρωπαϊκά σύνορα είναι και όλα τα νησιά και οι βραχονησίδες του Ανατολικού Αιγαίου με βάση τη Συνθήκη της Λωζάννης, την οποία ΚΑΝΕΝΑΣ και για ΤΙΠΟΤΑ δεν δικαιούται και δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

 

Χρόνια πολλά και καλά σε όλους τους κατοίκους της Θράκης Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Έλληνες πολίτες. Με σημαία μία και μοναδική. Τη γαλανόλευκη με τον σταυρό. Το σημειώνω αυτό, γιατί όποιος λέει ότι είναιΘρακιώτης και αποδέχεται ή εμφανίζεται με άλλη σημαία, προσβάλλει τη Θράκη και δεν μπορεί να είναι Έλληνας.

 

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να εκπροσωπώ την Κυβέρνηση στις σημερινές επετειακές εκδηλώσεις. Λυπάμαι, μόνο, που δεν μπόρεσα λόγω πιεστικών υποχρεώσεων να είμαι εδώ χθες, στην υποδοχή της Παναγίας. Γιορτάζει σήμερα. Ημέρα της μητέρας.

 

Με την ευκαιρία θα ήθελα να επισημάνω, ότι με την ψήφιση των μέτρων και αντιμέτρων στη Βουλή, το κλείσιμο της Αξιολόγησης στο επόμενο Γιούρογκρουπ και την ένταξή μας στο QE, την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, βγαίνοντας πλέον από τη μιζέρια της κρίσης και στοχεύοντας σε αναπτυξιακές πολιτικές, σε αυτές θα ενταχθεί με ιδιαίτερη έμφαση η Θράκη, από τα Πομακοχώρια Ξάνθης - Ροδόπης και το τριεθνές του Έβρου, μέχρι τα παράλιά της.

 

Υπενθυμίζω και τις ανάλογες δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην τελευταία περιοδεία του εδώ. Η Θράκη θα αλλάξει όψη. Οι σκελετωμένες βιομηχανικές της ζώνες θα αποκτήσουν ζωή.

 

Και πάλι χρόνια πολλά».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform