Δραστηριότητες Άλλων Υπουργείων
Δελτίο τύπου 20/03/2017

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ) ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ - ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΡΟΜΑ

 

 

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά, υποδέχτηκε στο Διοικητήριο, την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Πάντζο και τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ρομά, καθώς και την Αντιπρόεδρο της ΕΥΑΘ κα Στέλλα Βαλάνη.

 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν την κα Κόλλια -Τσαρουχά, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) αποτελεί την εποπτεύουσα αρχή της ΕΥΑΘ, όπως και την Αντιπρόεδρο της ΕΥΑΘ, για την ενίσχυση της υδροδότησης στον οικισμό Αγία Σοφία στα Διαβατά. Στη συνέχεια ενημέρωσαν την Υφυπουργό για τη σύσταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ» («Ελάτε Κοντά»), ζητώντας τη συμμετοχή του νεοσύστατου οργάνου στις δράσεις και τους φορείς που αφορούν τους Ρομά. Τέλος, τα μέλη της Ομοσπονδίας ενημέρωσαν την Υφυπουργό για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά στις 8 Απριλίου.

 

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας -Θράκης) κα Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, δήλωσε:

 

«Με χαρά μου υποδέχτηκα τον Πρόεδρο και τα μέλη της Συνομοσπονδίας Ρομά στο ΥΜΑΘ. Τις ευχαριστίες που θέλησαν να μου μεταφέρουν για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματός τους, τις εισπράττω ως εκπρόσωπος μιας Κυβέρνησης, η οποία ως ύψιστο καθήκον της, θεωρεί την αντιμετώπιση του συνόλου των Ελλήνων πολιτών με τους ίδιους όρους, χωρίς πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, έτοιμη και ώριμη να υπολογίζει και να αντιμετωπίζει όλα τα μέλη της ως ισότιμους εταίρους στην κοινή προσπάθεια για την ευημερία του λαού και του τόπου μας. Τους ευχαριστώ για την ευγένειά τους, πρέπει όμως να πω ότι επιτελώ απλά και μόνο αυτό που νιώθω ως αυτονόητο καθήκον μου. Πρέπει επίσης να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ για την άμεση ανταπόκρισή τους και τη συνεργασία μας».

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform