Δραστηριότητες Υπουργού Εθνικής Άμυνας
Δελτίο τύπου 05,/09/2018

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

 

 

«Με επικεφαλής τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον πρώτο πολίτη της χώρας, την Εκκλησία μας, είμαστε εδώ, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όλοι οι Έλληνες πολίτες, για να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ», ένα μεγάλο «μπράβο» στην κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη για αυτή την τεράστια προσφορά. 

 

Η κα Βαρδινογιάννη κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό, να δώσει το χαμόγελο σε 1015 παιδιά, τα οποία δεν θα είχαν καμία τύχη, καμία ελπίδα, αν αυτή η προσπάθεια δεν είχε πετύχει. 

 

Είχα την τύχη να ζήσω την προσπάθεια της κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη και του Συλλόγου «Ελπίδα» από το 1993, από τη γέννηση του συλλόγου. Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω εδώ, ανάμεσά μας, πολλές από τις κυρίες που ήταν δίπλα στην κ. Βαρδινογιάννη και πίστεψαν στο όραμά της. Κάποιοι άλλοι εγκατέλειψαν. Η φιλανθρωπία δεν είναι σπορ, θέλει επιμονή, θέλει να το πιστεύεις. 

 

Βέβαια, όσα βραβεία και αν δώσει κανείς στην κα Βαρδινογιάννη και σε όλους τους ανθρώπους που παλεύουν για τη ζωή των παιδιών μας, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους ψυχολόγους, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους εθελοντές και τις εθελόντριες, θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυτά τα βραβεία δεν έχουν καμία σημασία. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν πάρει ήδη ένα πολύ μεγάλο βραβείο, ένα χαμόγελο από ένα μωρό που νίκησε στη μάχη για τη ζωή, από έναν πατέρα που είδε το παιδί του να ζει, από μια μητέρα που δεν έχασε το παιδί της. αλλά το είδε να μεγαλώνει, να σπουδάζει, να ορκίζεται στρατιώτης, να γίνεται πολίτης. 

 

Για αυτό είμαστε εδώ κα Βαρδινογιάννη, με τον πρώτο πολίτη της χώρας, όλοι μαζί, για να σας πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την επιμονή σας, γιατί καταφέρατε να συνδράμετε όλη αυτή την κοινωνία των επιστημόνων, των εργαζομένων, των πολιτών, των γονέων και των παιδιών που νίκησαν. Γιατί το να βγεις από το μαρτύριο του καρκίνου είναι μία νίκη που δεν μπορεί να στη χαρίσει κανείς άλλος, παρά μόνο ο Θεός και οι άνθρωποι που δίνουν την ψυχή τους για αυτό το σκοπό. 

 

Σας ευχαριστούμε κα Βαρδινογιάννη». 

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform