Δραστηριότητες Υπουργού Εθνικής Άμυνας
Δελτίο τύπου 25/03/2015

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΦΩΚΑΪΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

 

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορος Φωκαΐδης μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 έκαναν την εξής δήλωση:

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θέλω να ευχαριστήσω την Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και όσους οργάνωσαν και συμμετείχαν σε αυτή τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

 

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους πολίτες, που σήμερα - παρά τη βροχή - ήταν εδώ και έδωσαν το «παρών» σε αυτή την παρέλαση, όπως και τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας που μας τιμά με την παρουσία του, ειδικά για τη σημερινή ημέρα.

 

Είναι ένα μήνυμα εκ μέρους του Έθνους, ένα μήνυμα ενότητας και ένα μήνυμα πως όποιος προσβάλλει και απειλήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας ή την εδαφική της ακεραιότητα θα μας βρει τους Έλληνες ενωμένους.

 

Παρούσα η Εκκλησία, παρούσα η πολιτειακή ηγεσία, το σύνολο της πολιτικής και της θρησκευτικής ηγεσίας.

 

Είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά μας που παρέλασαν, είμαστε υπερήφανοι και για αυτούς που δεν παρέλασαν σήμερα, αλλά φυλάνε την πατρίδα μας στον Έβρο, στα νησιά, στην παραμεθόριο, στις Ένοπλες Δυνάμεις.

 

Ευχαριστώ πολύ.

 

 

Χ. ΦΩΚΑΪΔΗΣ: Είμαστε σήμερα εδώ εκπροσωπώντας την Κυπριακή Κυβέρνηση, κατόπιν της τιμητικής πρόσκλησης του κ. Υπουργού Εθνικής Αμύνης, για να τιμήσουμε τη μεγάλη εθνική επέτειο. Τιμούμε σήμερα τα υψηλά εθνικά ιδανικά που ενέπνευσαν την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, τα οποία αποτελούν και σήμερα πυξίδα και φάρο πορείας που προσδιορίζουν την ιστορική μας συνέχεια και διαδρομή σε μία εποχή νέων και μεγάλων προκλήσεων.

 

Σε αυτή τη νέα εποχή, οι νέοι δρόμοι του Ελληνισμού περνούν μέσα από την ειρήνη, την ασφάλεια, την κοινή πρόοδο και τη συνεργασία των λαών και ιδιαίτερα των ευρωπαϊκών λαών.

 

Σε αυτή την πορεία, η Κύπρος και η Ελλάδα, ως πυλώνες ασφάλειας, σταθερότητας και Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή μας, βαδίζουν μαζί. Αυτή η πορεία δεν αποτελεί μόνο ιστορική επιταγή που προσδιορίζεται από του ακατάλυτους εθνικούς δεσμούς μας με τους μεγάλους εθνικούς αγώνες για ελευθερία, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα και προϊόν της αδιαπραγμάτευτης κοινής βούλησης και των δύο κυβερνήσεων, Ελλάδας και Κύπρου ,να προχωρήσουμε μαζί στο μέλλον, υπερασπιζόμενοι τα κοινά μας συμφέροντα αλλά και το κοινό ευρωπαϊκό καλό.

 

Χρόνια πολλά.

 

 

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform