Δραστηριότητες Υπουργού Εθνικής Άμυνας
Δελτίο τύπου 04/10/2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ PETER GAJDOS

 

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Δημοκρατίας της Σλοβακίας Peter Gajdos που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

 

«Ευχαριστώ τον Υπουργό Άμυνας της Σλοβακίας και επισφραγίζω αυτά τα οποία είπε ότι είναι μια καινούργια ημέρα στις σχέσεις Ελλάδας - Σλοβακίας. Δύο χώρες που συμπίπτουν στις θέσεις που εκφράζουν μέχρι σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Δύο χώρες με κοινά χαρακτηριστικά, με κοινή ιστορία και μεγάλη στρατιωτική και διπλωματική παράδοση.

 

Η συνεργασία μας έχει να κάνει και με τη διμερή συμφωνία, όπως πολύ σωστά ανέφερε προηγουμένως και ο κ. Υπουργός, για τη συμμετοχή της Ελλάδος στις δομές που ηγείται η Σλοβακία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παράλληλα με τη συμμετοχή της Σλοβακίας σε ασκήσεις και δομές που φιλοξενεί η Ελλάδα.

 

Οι αγωνίες μας είναι κοινές στα θέματα της τρομοκρατίας και της μετανάστευσης και ανταλλάξαμε απόψεις σε σχέση με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Άμυνας.

 

Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντική η αρχή της συνεργασίας στην αμυντική βιομηχανία. Η Σλοβακία έχει μια μεγάλη παράδοση στην αμυντική βιομηχανία και η συνεργασία με ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας μπορεί να οδηγήσει σε ευημερία και τους δύο λαούς.

 

 

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform